2021. december 12., vasárnap

MÁRKI-ZAY MINDEN ELLENZÉKI PÁRT ELNÖKÉT ARRA KÉRTE, HOGY NE KAMPÁNYOLJON, CSAK Ő KAMPÁNYOLHAT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2021.12.11.


Másodszor nevezte Gyurcsány Ferenc “kapitánynak” Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, ami egészen más viszonyt és pozíciót sejtet, mint az ellenzéki összefogás eredeti terve, amely szerint a közös miniszterelnök-jelölt nem “kapitánya”, főnöke vagy vezére lesz az ellenzéknek, hanem az ellenzéki összefogás pártjainak képviselője és közös programjának megvalósítója. Az előválasztás második fordulójában azonban minden megváltozott, amikor Márki-Zay Péter magának követelte a vezető szerepet, s a fideszes szavazók megnyerésének ígéretével megszerezte azt.

Azóta saját szakállára és saját elképzelései szerint kampányol, a legteljesebb mértékig figyelmen kívül hagyva az ellenzéki összefogás pártjait, s némileg fordított sorrendben, már saját pártot is szervez önmaga alá. Az ellenzéki összefogás pártjainak annyi szerep jutott, hogy biztosítsák a 106 jelöltet a szavazókörzetekben, mert Márki-Zay erre nem lett volna képes, és adják át neki a saját szavazóikat, mert Márki-Zay saját jogán, saját támogatottságával, az ellenzéki összefogás pártjainak szavazói nélkül nem miniszterelnök, de hódmezővásárhelyi polgármester sem lehetne.

Ehhez képest minden jel szerint valóban “leváltotta” az ellenzéket saját magára. Az ellenzéki összefogás pártjai csak annyiban léteznek, hogy Márki-Zay Péter ambícióit támogassák, a szavazóikat bocsássák rendelkezésére, más tekintetben semmi szükség rájuk, ők a Márki-Zay által leváltandó “elmúlt 30 év” részei. Ez látszik Márki-Zay szakértőinek és álmaiban létező leendő kormányának kiválasztásában is, mert ha jól látjuk, azok között az ellenzéki összefogás politikusai és szakértői közül nincs senki. Márki-Zay még csak azt nem mondta, hogy a még nem is létező pártja alá rendel mindenkit.

A sajtóhírek szerint a jelenleg párt nélküli Márki-Zay Péter találkozott a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel, akit arra kért, hogy ne kampányoljon. Gyurcsány Ferenc erre írta a Facebook oldalán azt, hogy “azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így”. Jó hangulatúnak nevezni ezt a bejegyzést nehezen lehetne, sokkal inkább az érződik benne, hogy legyen úgy, ahogy akarod, menj a saját fejed után, aztán majd meglátjuk, mire jutsz, mi mossuk kezeinket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.