2021. december 12., vasárnap

MEGFEKÜDT A KÜLFÖLDI SHOPINGOLÁS - AZ ÜZLETEMBEREK FITTYET HÁNYTAK A VÍRUSRA?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.11.


Közzétette a külföldi nyaralásokról készített jelentését a KSH. Ebből kiderült, mekkorát drágulhatott az idén az utazás. Július és szeptember között a magyarok 4,6 millió alkalommal utaztak külföldre, fejenként pedig átlagosan 16,2 ezer forintot költöttek. A részletes táblákból az Azénpénzem.hu több érdekességet is kiszámolt.


A magyarok idén július és szeptember között a KSH összesítése szerint (a teljes kiadvány itt nézhető meg) 32 százalékkal többször, 4,6 millió alkalommal utaztak külföldre, mint a járvány miatti lezárásokkal sújtott egy évvel korábbi időszakban. A kiutazások száma viszont 2019 harmadik negyedévéhez viszonyítva így is 40 százalékkal esett vissza. A legtöbben Ausztriába, Szlovákiába és Horvátországba látogattak. A magyarok átlagosan három napot töltöttek külföldön, fél nappal többet, mint egy évvel korábban.

A külföldre utazó honfitársaink folyó áron 226 milliárdot, fejenként és naponta átlagosan 16,2 ezer forintot költöttek, ami több mint negyedével meghaladta az egy évvel korábbit. Az egy napra jutó költés a 2020., illetve a 2019. harmadik negyedévinél is magasabb volt. A megnövekedett utazásszám mellett igen jelentősen, 57 százalékkal nőtt a tartózkodási idő is. Ez az átlagos árszínvonal-növekedéssel együtt tekintélyes költésnövekedést eredményezett. A kiadások majdnem duplázódtak. Leginkább a Horvátországban nyaralók kiadásai ugrottak meg, de jelentősek voltak az Ausztriába és Görögországba látogatók plusz költései is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.