2021. december 8., szerda

ORBÁN, AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK VÉDŐSZENTJE - CSAK ÉPPEN A PANASZAIKRA SÜKET

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2021.12.07.


Hétfőn Orbán Viktornak tehették fel kérdéseiket az ellenzék képviselői az Országgyűlésben, és ahogy azt már megszokhattuk, ez az ülés is bővelkedett figyelemreméltó hárításokban a miniszterelnök részéről.


Az egyik ilyen volt, amikor Harangozó Tamás (MSZP) arról a nagyjából egymillió lejárt szavatosságú PCR tesztről érdeklődött, amit nemrég nemes egyszerűséggel kidobott a kukába a kormány ahelyett, hogy mondjuk szétosztotta volna azt igénylő intézmények vagy olyan emberek közt, akiknek nem áll módjukban 15-20 ezer forintot kiadni, vagy több napot várni arra, hogy megérkezzen hozzájuk a háziorvos által felírt ingyenes teszt.

Válaszul Orbán közölte, hogy a PCR teszt semmire sem jó, csak az oltás jelent megoldást. (Hát, arra éppenséggel jó, hogy ha valaki – akár oltott, akár oltatlan – tüneteket észlel magán, meg tudja előzni, hogy megfertőzze a családját, barátait, vagy néhány tucat ismeretlent a buszon – de ne akadjunk fent a miniszterelnök „érvelésén”, ennél még cifrábbakat is hallhattunk.) Harangozó válaszában hangsúlyozta: jól mutatja, Orbán mennyire rosszul látja a helyzetet, hiszen Ausztriában (ahol majdnem annyian élnek, mint Magyarországon, és amit Orbán az első hullám idején a mi kísérleti laborunknak nevezett, amely néhány hétre előrevetíti, hogyan alakul majd nálunk a járvány, és ehhez mérten milyen intézkedéseket kell bevezetni) 12 796 ember halt meg eddig koronavírusban, nálunk pedig ennek többszöröse, 35 600.

Orbán szerint természetesen ez egész egyszerűen valótlanság, Magyarországnak nincs szégyenkezni valója. Ráadásul Harangozó megsértette a magyar orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat is, „mert ugyan mitől halnának meg mástól indokolatlanul, ahogy Ön fogalmaz, ha nem a kezelés hiányosságaitól?” A következő másodpercekben megbizonyosodhattunk róla: az egészségügyi dolgozók egyetlen szerencséje, hogy egy ilyen védelmező miniszterelnökkel áldotta meg őket a sors, aki a Harangozó-féle feltételezéseket határozottan elutasítja.

„Aki arról beszél, hogy Magyarországon többen halnak meg, mint máshol, azt is állítja, hogy rosszabbul dolgoznak az orvosaink. Hogy rosszabbul dolgoznak az ápolónőink, és hogy rosszabbul működnek a kórházaink. Ez nem így van. A kórházakban dolgozó orvosok, ápolónők, a kórházakat igazgató emberek, az ott dolgozó nem egészségügyi munkát dolgozók mind becsületesen, kiválóan végzik a munkájukat, és az Ön gyanúsítgatásával szemben igenis megvédem őket” – mondta.

Ha egy szóval kellene jellemeznem az elhangzottakat, azt mondanám: gyomorforgató.

Bár ez már jó ideje nyilvánvaló, mégis a mai napig meg tud lepni Orbán mesterfokon űzött felelősséghárítása és az a képessége, hogy az embereket egymás ellen fordítsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.