2022. január 11., kedd

ITT A FIGYELMEZTETÉS: GYEREKEK IS INTENZÍVRE KERÜLHETNEK AZ OMIKRON MIATT, AKI NEM OLTAT, AZ OROSZ RULETTEZIK

PORTFOLIO
Szerző: NAGY KÁROLY
2022.01.11.


Azok számára, akik nem oltottak, az omikron durva menet lehet. Ebbe beletartozhatnak a kisgyermekek is, ezért kell megvédenünk őket, amennyire csak tudjuk – állítják a gyermek háziorvosok. Dr. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke szerint az omikron miatt a gyerekek is kórházba kerülhetnek, ha nincsenek beoltva. A nem oltható, 5 év alattiak számára meg kell teremteni a "fészekimmunitást", hogy megvédjük őket. Úgy vélte, a szülők felelőssége, hogy az oltható korú gyermeküket védetté tegyék az oroszrulettként működő, kiszámíthatatlan következményekkel járó fertőzés ellen. Szerinte ha el akarjuk kerülni a korlátozásokat, akkor valamennyi, jelenleg rendelkezésünkre álló védekezési módot alkalmaznunk kell.


Magyarországon december 15. óta van lehetőség az 5-11 éves korosztály védőoltására. A napokban kapják meg az elsőként oltott gyermekek a védőoltási sorozat második dózisát. Így ők január vége felé számítanak majd teljesen védettnek, de a súlyos szövődmények ellen már most is védettnek tekinthetők...

"A gyermekek fokozott érintettsége már a delta hullám esetén is nyilvánvaló volt, azonban nagyon közeleg az omikron berobbanása"

- mondta Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke a Portfolio megkeresésére. „Minél hamarabb, minél szélesebb körben, a házi gyermekorvosoknál és az oltópontokon is biztosítani kell a gyermekek védőoltását, mert az omikron hullám alatt a várható nagyszámú megbetegedések miatt egyre több gyerek lesz beteg, kerül majd kórházba, akár intenzív osztályra is. Akkor már sokkal nehezebb lesz az oltási programot kivitelezni” – mondta a szakember, kiemelve:

AMERIKAI TAPASZTALAT, HOGY MINDEN KORÁBBI REKORDOT MEGDÖNT AZ OMIKRON MIATT KÓRHÁZBA KERÜLŐ GYERMEKEK SZÁMA.

Havasi Katalin megemlítette azt is, hogy a gyermekek oltásával kapcsolatban vegyesek a tapasztalataik. A decemberben kapott oltóanyagokat mind felhasználták, de az oltási hajlandóságban rendkívül nagy földrajzi és kulturális különbségek észlelhetők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.