2022. január 12., szerda

MILYEN MEGSZORÍTÁSOKAT REJT MÉG A 755 MILLIÁRD FORINTOS ORBÁN-CSOMAG? – EZT KUTATJA AZ ELLENZÉK

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2022.01.12.




Az Egységben Magyarországért politikusai ígérik, a kormány lopakodó és alattomos intézkedéseinek az ellenkezőjét tennék.

Az ellenzék nem kezeli és kormányváltás után sem fogja „vonalkódként” kezelni a választókat, hanem valódi emberek valódi problémáira keresi a megoldásokat – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke az Egységben Magyarországért szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen Orbán Viktor még tavaly bejelentett 755 milliárd forintos megszorítócsomagjának titkos részleteiről beszéltek ellenzéki szereplők. A jobbikos parlamenti képviselő szerint az orbáni megszorítócsomagot „sunyiban” jelentették be, amit ha a korábbi hetekben már megismert megszorításokkal összeadnak, akkor jóval 1100 milliárd forint jelentkezik elvonásként. Hozzátette, az egészségügyet, a turizmust, a foglalkoztatást már megfejtették a sorok között olvasva, de az ezer milliárd feletti összeg 73 százaléka titokzatos:

„Az már nem jelentették be ugyanis, hogy a beruházási alap mely beruházásait halasztják el vagy nullázzák le, és a már ismerteken kívül azt sem lehet sejteni, milyen egészségügyi elvonások jöhetnek még a járványhelyzet kellős közepén.

Z. Kárpát Dániel szerint a Márki-Zay Péter vezette ellenzéknek a hat párttal és a Mindenki Magyarországa Mozgalommal egészen más víziója van: megszorítás nélkül, de felelős, takarékos politikával minden magyar számára elérhetővé tesz egyfajta szociális hálót, valódi védelmet, lakhatási programot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.