2022. január 6., csütörtök

VÁLTOZIK A MAGÁNCSŐD SZABÁLYOZÁSA - A JÁRVÁNYRA HIVATKOZVA ELVEHETŐK A KIÜRÜLT ESZKÖZKEZELŐS LAKÁSOK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.01.06.


Gyanítjuk, hogy a kormányzat arra számít, hogy a magánszemély egyéni vállalkozók közül a moratórium kifutása többeknek okozhat anyagi nehézséget. Több rendelkezéssel is életszerűbbé tették ugyanis a magáncsőd szabályait. Az eszközkezelős lakásokról sem feledkeztek meg.


Karácsonyi előtti napon a Magyar Közlönyben (sok más mellett) a magáncsődről is megjelent egy új kormányrendelet. Ez nem az amúgy erről szóló 230/2015. számú kormányrendeletet módosítja vagy váltja fel. Azzal párhuzamosan létezik. Az új szabály sok más mellett rögzíti például, hogy a 300 ezer forint aktuális forgalmi érték feletti vagyontárgyak értékesítését nyilvánosan – sajtótermékekben vagy a piaci forgalomban használatos elektronikus internetes értékesítési felületen – kell meghirdetni.

Meghatározzák azt is, hogy a vagyontárgyak eladásakor mi lehet a legalacsonyabb ár. Eszerint a második meghirdetéskor az aktuális forgalmi érték 90 százalékára, a harmadiknál 80 százalékára, míg a továbbiakban 70 százalékára lehet lemenni. A szerződésben ki kell kötni, hogy a vevő a vételárat az adós adósságtörlesztési számlájára köteles átutalni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.