2022. március 3., csütörtök

MINDMEGFAGYUNK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.03.03.


Mint azt Szijjártó külügyes szíves közléséből tudjuk, az ellenzék megint nemzetére tör, midőn – szerinte – azt követeli, hogy állítsák le az Oroszország felől érkező gázszállítást. Szijjártó külügyes azt nem közölte, melyik ellenzéki – nemzetére törő – politikus mondott volna ilyet, ezzel szemben Márki-Zay Péter, az ellenzék vezére (akit Gyurcsány mozgat) megjegyezte, nem gondolná, és nem is mondta soha, hogy el kellene zárni a gázcsapokat. Sőt, ilyet szerte Európában nem akar senki – kivéve a lengyeleket, de erről később –, így az a következtetésünk krónikásként, hogy Szijjártó külügyes már megint hazudik.

De mindez nem elég, ráadásul még és mindemellett apokalipszist delirál, hogy aszondja „ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés, nem fog működni az ipar, és nem lesznek munkahelyek”. Mindmegfagyunk tehát, elvész a munkánk és még éhen is döglünk. A bajokat – ha lehet ezek után – még tetézi is a látnok (próféta?), hogy szintén aszondja: „ha nem épül atomerőmű Magyarországon, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit, akkor brutális energia-áremelkedés következik”. A krónikás ezen a ponton nem kötözködésiből, pláne halkan és hozzávetőleg megjegyzi, ez már rég bekövetkezett.

És az is, hogy ezeket a lukakat a költségvetés adófizetői pénzből súlyos százmilliárdokból tömködi be, Szijjártó sivalkodása tehát nettó hazugság és hangulatkeltés. Abba az irányba tagozódik, amelyben Kocsis Máté pár napja arra jutott buzgalmában, hogy a vészterhes időben egyedül Orbán alkalmas a kormányzásra, mert ő – mint emlékezhetünk – tapasztalt, higgadt és megfontolt. Ezzel szemben a szijjártói kiegészítés szerint az ellenzék még fagyhalálba is taszítaná a mimagyarokat, elvenné a munkájukat, tisztára mint a migráncsok, már csak az hiányzik, hogy a gyurcsányok megerőszakolják lányainkat és asszonyainkat.

De nem vegytiszta választási buzgalom az, aminek tanúi vagyunk, hanem egy dráma zajlik a szemeink előtt. Ez pedig arról szól, hogy meg kellene tagadni tizenkét év kormányzását és ideáit, amit például Szijjártó külügyminiszter orosz plecsnije is igazol és mutat. És amit – szintén az ő előadása szerint – azért nem ad vissza, mert Gyurcsány is fogadta Putyint. Ettől a Fidesz annak idején okádott, majd pediglen belegyalogolt a saját hányásába, és még meg is hempergőzött benne (lásd kitüntetés). A történet és a dráma, ami a szemünk előtt zajlik, annyi csupán, hogy le kellene szakadni az orosz csöcsről, de, mint kitetszik, ez elég nehezen megy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.