2022. május 23., hétfő

ÉVTIZEDEK ÓTA NEM LÁTOTT HIÁNY JÖHET ÉPÍTŐANYAGOKBÓL - AZ UKRÁN ÚJJÁÉPÍTÉS VERSENYHELYZETET TEREMT

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: BVJ
2022.05.23.


A jelenlegi háborús helyzet mintha felnagyította volna a magyar építőipari anomáliákat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új csomagjában nem véletlenül szentel meglehetősen nagy teret ennek az ágazatnak. A problémák jól látszanak, a megoldásra felvázolt lehetőségek azonban inkább jámbor óhajnak tűnnek.


Mint arról korábban írtunk, a nyugdíjszámítás módjának felülvizsgálatát, a nyugdíjkorhatár emelését is javasolja az MNB a fenntartható egyensúly és felzárkózás programja keretében. A jegybank – számos más terület mellett – meglehetősen nagy teret szentel a lakáspiaci kérdéseknek is. Leírták, amit mindenki a saját, illetve gyerekei bőrén is érzékelhet, hogy a jövedelmek nem tartanak lépést a lakásárakkal, egyre több évnyi megtakarítás szükséges a lakások kifizetéséhez.

Arról nem szólnak, hogy a lakások drágulását milyen nagy mértékben fűtötték a sokszor erősen átgondolatlannak tűnő kormányzati támogatások. Kitérnek viszont arra, hogy a jelenlegi helyzetben az otthonteremtési támogatások által nyújtott segítség csak 3 gyermek vállalása esetén válik érdemivé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.