2022. augusztus 9., kedd

A NER ÜZEN: HAZUDJ!

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.08.09.


Elképesztően baromi nagy győzelmet aratott Varga Judit (megvédés), akkora hatalmasat, hogy a hivatalos szervek még közzé sem tették, hogy elkaszálták a Ryanairt, ő a Facebookon már csűrdöngölt. Csattogtatta a rámás csizmáját erősen, meg csujjogatott. Háromszáz milliós büntetést varrtak a nagypofájú légitársaság nyakába, mert és ugyanis Varga Judit személyesen vette kézbe az ügyet, hogy úgy ne mondjuk, saját kezűleg rendelte meg az ítéletet jó előre, még a kivizsgálás előtt, komoly géppel írt levélben. Mint tudjuk, a Ryanair azért húzta ki a gyufát, mert tovább hárította a rá kirótt extraprofitadót a nyájas utazóközönségre. De még nem is ez, hiszen mindenki így jár el, akinek Orbán ilyet akasztott a nyakába.

A Ryanair igazi vétke az, hogy ezt nem sunnyogta el. Orbánnak a képébe öntötte mintegy a saját szarát úgymond, amikor ügyfeleinek rámutatott, ki miatt kell ezután többet fizetni, és a NER, aki mint tudjuk, a népek nagy barátja, őket adóval nem terheli, sőt, egyenesen tejben és vajban füröszt minden egyes alattvalót, az ilyet nem szereti egyáltalán. Varga Judit így, hogy már a hivatalos ítélethirdetés előtt büszkélkedett azzal, úgy lett, ahogyan előre ígérte, és a Ryanairt kinyuvasztják, nem kevesebbet ismert el, mint azt, ez koncepciós eljárás volt, és nagy pofával azt is, velük senki nem kukoricázhat. Így jár mindenki, aki nem áll be a sorba. A légitársaságnak persze voltak más apróbb vétkei is.

Mint minden hasonlónak, ugyanolyanok csomagokkal, egyebekkel, de az ítélet lényege (mint azt Varga előre tudta és javasolta az ítélethozó grémiumnak), hogy a NER-ben senki, de senki tovább nem háríthatja, ha Orbán őt ki akarja rabolni. Holott dehogynem, mert kapitalizmus van, és mindenki annyiért adja a portékáját, amennyiért azt el tudja adni (kereslet és kínálat), és ebbe a közgazdasági folyamatba semmilyen nagyhatalmú ember nem szólhat bele, kivéve, ha diktátor, és az a meggyőződése, hogy neki mindent lehet. Szerencsére és momentán meg egyelőre Európa közepén még nem, így ennek megfelelően a Ryanair azt is kijelentette, ezt az egészet meg fogja fellebbezni, és elmegy a végsőkig.

Minden bizonnyal egy független bíróság előtt nyerni is fog, mert Varga és a NER eljárása mindenféle uniós joggal szembemegy. Arról viszont, amikor majd a Ryanair nyer a magyar állammal szemben, Varga Judit egyáltalán nem fog beszámolni a közösségi térben, mert a mostani diadalmi üvöltésnek is csak egy üzenete volt, hogy megvéggyük, amit az egybites szavazók föl is fogtak, másra meg különben sem alkalmasak. De ez csupán hatalomtechnikai kérdés, a fő vizsgálni való ebben az esetben az, mi az üzenete ennek az egésznek, ami a bávatagokon túl az összes többi légitársaságnak és a NER-ben működni kénytelen gazdasági társaságnak szól, s ami ez: hazudj velünk együtt, és nem esik bántódásod...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.