2022. augusztus 15., hétfő

PAUL LENDVAI: ORBÁN EGY NAGYON CINIKUS POLITIKUS

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Szerző: KlikkTV
2022.08.15.


A nemzetközileg is elismert újságíró bécsi otthonából jelentkezett be a Klikk TV Mélyvíz című műsorába Németh Péter meghívására. A téma elsősorban Orbán nemzetközi megítélése volt mind a tusnádfürdői beszéde, mind a dallasi látogatása tükrében.


Orbán két világban él. Az egyik a nemzetközi, a másik a magyar és a kettő között valahogy megszakadt a kapcsolat” – közölte Paul Lendvai.

„Egy politikai ellenzék, szervezett demokratikus erő nélkül tüntetések történhetnek, de a kétharmados többséget, az erőszakszervezetek fölötti uralmat nem látom, hogy bármi is veszélyeztetné.”

A jeles újságíró Orbán szinte teljes, plasztikus portréját megírta már, érdemi tehát a kérdés, hogy álláspontja szerint a legutóbbi tusnádfürdői beszéd szimpla taktikai húzás vagy belső gondolatvilága tükre lehetett-e? „Azt hiszem mindkettő része Orbánnak.

Hozzátette, nem tartja a miniszterelnököt személyében antiszemitának vagy rasszistának. „Én egy nagyon cinikus politikusnak tartom, ezt el is mondtam különböző interjúimban. Az viszont érdektelen, hogy mi van az ő személyében, amikor politikai beszédeiben, nyelvezetében és egész politikájában mindig a legrosszabb ösztönöket szolgálta.”

ITT TEKINTHETŐ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.