2022. augusztus 9., kedd

POLITIKAI ÁRUKAPCSOLÁS

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2022.08.08.


Van a sajtószakmának egy nagy átka, az, amit a sakkban úgy hívunk: „fogott figura lép”. Nálunk az egyszer megkezdett témát nem lehet abbahagyni, addig kell űzni, mint a sebzett vadat, ameddig van benne leheletnyi erő is, míg teljesen el nem ejtjük, ki nem írjuk belőle az utolsó csepp információt is.

Azonban ami tegnap még tragédiának tűnt – dr. Ujhelyi István törvényjavaslat- és népszavazás-tervéről beszélek, ami könnyen egy magyar kilépéshez is vezethetett volna az Európai Unióból – az ma inkább krimire hasonlít és szerintem holnap-holnapután tragikomédiába fordul. Mint nálunk minden.

Annyit azért ismételjünk át a szappanopera tegnapi részéből, hogy értse is mindenki, miről van szó, miszerint Ujhelyi dr. egy törvénytervezetet kívánt beadni, mely szerint az Országgyűlés köteles törvényt alkotni Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről. Ha ezt meghozzák, jó, ha nem, akkor országos, tehát ügydöntő népszavazásra bocsátja a kérdést. Ily módon tehát szerinte amennyiben magától vagy az össznépi kényszer hatására, de meghozza a Parlament ezt a törvényt, elhárul Magyarország kilépésének veszélye az Európai Unióból.

Tegnap azon kombináltam hogy ennek a dolognak milyen rákfenéi lesznek, ugyanis annyira ismerem az Országgyűlést, hogy tudjam: a törvényjavaslatot mindenképpen lesöprik, a népszavazást pedig Unió-ellenes kampánnyá változtatják, az orosz propagandaszervek testvéri segítségnyújtását is igénybe véve.

Nincs is szebb annál, mint amikor feldübörögnek a testvéri trollok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.