2022. október 3., hétfő

BOLSONARO ELSŐ KÖRBEN ALULMARADT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.03.


Következő forduló október végén

Egy brazil lap júliusi közlése szerint a magyar kormány segítséget ajánlott Bolsonaro újraválasztásához. Go Bolsonaro! – üzente a braziloknak Orbán Viktor. Bolsonaro a vártnál jobban szerepelt, és azt is belengette, hogy esetleges veresége esetén sem adja át a hatalmat. Bolsonaro támogatói közül sokan brazil mezben jelentek meg a szavazóhelyiségekben

3 milliárd adóforintba kerülhet, hogy a kormány „értékmegőrzi” a Nemzeti Sportot

Ami bizarr benne, az valójában az, hogy a lapot több száz más médiatermékkel együtt Orbán Viktor személyes közreműködésével utalták alapítványi tulajdonba. De most már ott is veszélyben van a működése. De megmentik. Megmentjük.

Bojko Boriszov győzhet Bulgáriában

Ha az eredmény nagyjából így marad, az kemény koalíciós tárgyalásokat ígér, és nem kizárható a parlament újbóli feloszlatása és egy újabb választás kiírása sem. Ha megtörténik, két év alatt az lesz az ötödik.

Fontos győzelmet aratott az ellenzék a II. kerületben tartott időközi választáson

Nagy Eszter a szavazatok közel 61 százalékát szerezte meg a II. kerületi időközin, amelyet Tompa János DK-s képviselő halála miatt írtak ki.

Mazsihisz: Akadályozza meg a kormány a Horthy-emlékmű felavatását!

“A Horthy előtt való kormánypárti tisztelgés elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan” – írta Heisler András.

“Miután kormányzati épületben akarják felavatni Horthy emlékművét egy fideszes országgyűlési képviselővel, amit nem tudok megakadályozni, ezért nincs más eszközöm mint: Szeged nevében határozottan arra hívom fel a fideszes Mihálffy Béla képviselő úr figyelmét, hogy ezt ne tegye!” (Botka László)

Már több mint kétszáz iskola tanárai csatlakoznak az október 5-i sztrájkhoz

Sokaknál a budapesti Kölcsey Gimnázium tanárainak elbocsátása vágta ki a biztosítékot.

Élőlánc és tüntetés is lesz október 5-én

Október 5-én, a pedagógusok világnapján tart tüntetést a Tanítanék Mozgalom. A megmozdulást a Kossuth térre hirdették meg este hétre. Emellett a Grund nevű, frissen alapított ifjúsági mozgalom is erre a napra időzítette hídfoglalását. A szervezők délután ötre hívták a Margit hídra a támogatóikat. Később ez a társaság is becsatlakozik a Kossuth térre.

Így tűnt el egymilliárd forint egy uniós finanszírozású geotermikus projektben

Bár a befejezési határidő közeledtével kiírtak egy közbeszerzést, a beruházás nem valósult meg, a támogatási előleget pedig úgy tűnik, hogy nem a geotermikus projektre költötték.

EU-s pénzek: öles lépéseket tesznek Orbán Viktorék a Brüsszellel való megegyezés felé?

Három napot ülésezik a héten az Országgyűlés. Hétfőn több, az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges törvényjavaslat szerepel a napirenden.


“Ha ártani nem is fog a Fidesz-kormány a népszámlálási kérdőívet jogkövető módon kitöltőknek, visszaélni bármikor bármivel visszaélhet. A korlátlan hatalomnak egyszerűen ilyen a természete.”

Hazudjunk együtt Orbán Viktorral

“Orbán most azt akarja elbábozni – hazafelé, a saját táborának -, hogy a világ ellenünk van, csak mi képviseljük az igazságot és a békét.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.