2022. november 1., kedd

ÚJRAJÁTSZÁS - SURÁNYI GYÖRGY: BRUTÁLIS VÁLSÁG KÖZELEG?

FRIDERIKUSZ PODCAST
Szerző: FRIDERIKUSZ SÁNDOR
2022.07.07.



Döbbenetes áremelkedések tanúi vagyunk hetek-hónapok óta. A forint valósággal szabadesésben veszít értékéből. 

Az infláció végét még senki sem látja, viszont 2023-ban a világban már recessziót, azaz gazdasági visszaesést jósolnak, aminek hatását természetesen itthon is jócskán megérezzük majd. Az orosz-ukrán háborúnak is rengeteg a negatív gazdasági következménye, hogy az Európai Unió által visszatartott, több ezer milliárdos támogatás körüli bizonytalanságról már ne is beszéljünk. És bár a magyar kormány szűnni nem akaró rezsicsökkentéssel és az egyes termékekre kivetett árstoppal próbál a lakosság kedvébe járni, de mindezeknek az árát is természetesen mi, emberek fizetjük meg, csak némi kerülővel. 

A fenti kérdésekben is érdemes tisztán látnunk, hogy az egyre negatívabb gazdasági spirál okait és következményeit ne feltétlenül úgy értelmezzük, ahogy azt a kormány propagandagépezete súlykolja. Ehhez az értelmezéshez Surányi György közgazdászt, egyetemi tanárt hívtuk meg. 

Friderikusz Sándor 2014-ben az akkor futó műsorába egy, az Élet és Irodalomban akkor megjelent cikke nyomán meghívta Békesi László közgazdászt, egyetemi tanárt. És bár az a beszélgetés nyolc éve készült, de olyan, mintha ezekben a napokban rögzítettük volna: Békesi László tulajdonképpen minden olyan gazdasági és pénzügyi jelenséget megjósolt, amelyeknek manapság az elszenvedői vagyunk. A Surányi Györggyel frissen készült interjú és ez a 2014-ben készült beszélgetés Békés Lászlóval, szinte felelget egymásra. A 2014-ben 

Békesi Lászlóval készült interjú itt található: https://youtu.be/xpjds5LqNtE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.