2022. november 2., szerda

HADHÁZY BLOKÁDOT SZERETNE AZ MTVA-NÁL

KLUBRÁDIÓ
Műsorvezető: DÉSI JÁNOS
2022.11.01.


Hadházy Ákos szerint a hazugsággyár megdönthető, ha nagyon sokan segítenek ebben. Ehhez kell az is, hogy minél többen jöjjenek el pénteken, november 4-én (ami sajnos a forradalom leverésének napja) és „blokád alá vegyék” az MTVA székházát. Azt is mondta: ha nem tudják elérni, hogy a közmédiának konszenzusos vezetője legyen, és vége legyen a kormányzati propagandakampányoknak, akkor "hogy a fenébe akarjuk elérni azt, hogy egyszer elmenjen ez a hatalom"?.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Reggeli gyorsban elmondta: a Kunigunda útján, az MTVA-székház túloldalán ül a sátrában. Megjegyezte, hogy elég nagy az éberség: amikor körbesétálta a területet, egy messzebb lévő teherbejárót is azonnal becsuktak, fel is torlódott ott több autó.

Tőle azért annyira nem ijednek meg, hogy a hírhamisító igazgató lemondjon. Márpedig amíg nem lesz konszenzusos vezetője ennek az intézménynek, akit az ellenzék is elfogad, addig a hazugsággyár működik. „És addig valódi választásról sem beszélhetünk” – jelentette ki. A hazugsággyár megdönthető, ha nagyon sokan segítenek ebben. Ehhez kell az is, hogy minél többen jöjjenek el pénteken, november 4-én (ami sajnos a forradalom leverésének napja) és „blokád alá vegyék” az intézményt. Jelezte, megköszöni, ha minél többen magukkal hozzák a nemzeti konzultációs íveket. A demonstráció fél 6-kor kezdődik.

A másik fontos követelés, amelyre fel akarja hívni a figyelmet, hogy a fizetett kormányzati hirdetéseket, propagandakampányokat (például a nemzeti konzultációkat) törvényileg be kell tiltatni. Ha ezt nem lehet elérni, „akkor hagyjuk abba az egészet, akkor mi a fenének vagyunk a Parlamentben?” – tette fel a kérdést.

Hangsúlyozta, minden nyomásgyakorlást addig kell folytatni, amíg az eredményeket elérik. A tanárok küzdelménél is ez a helyzet: hogy nincs több kirúgás, az azért van szerinte, mert nagyon nagy tömegek, tízezrek álltak az ügyük mellé. De ez csak részeredmény, amivel nem lehet megelégedni, azt is el kellene érni, hogy visszavegyék a kirúgott tanárokat – tette hozzá. Az úgynevezett közmédia is csak azért hív be néha egy-egy ellenzékit, hogy ezzel segítsék az európai uniós támogatások megszerzését – mondta.

Kitért arra is, hogy kritikát kapott az MSZP új társelnökétől; amire úgy reagált: korábbi ilyen alkalmakra hívta a pártokat, nem jöttek, a parlament alakuló ülésénél pedig „nem értették, vagy nem akarták érteni”, hogy miről beszél ő. De a pártokat is emberek hallgatják, és szinte mindegyiknél ismer olyan embereket, akik nagyon is jól értik, hogy miről van szó, reméli, hogy csatlakoznak.

Hadházy Ákos azt mondta: hibrid rezsimben vagyunk, régen puha diktatúrának nevezték, még nem viszik el börtönbe az ellenzékieket, de nem is demokrácia, ahol mindkét fél elmondhatja a véleményét és választáson le lehet váltani a hatalmat. Tehát van még sajtótermék, amely elmondhatja az igazat, azt viszont a hatalom mondja meg, hogy ilyenből mennyi lehet. Szerinte a Klubrádió esetében is ez történt, a hatalom úgy gondolta, hogy már sok volt az, amit elmondott a frekvenciáján és becsukták ezt a kaput. Nagyon nagy baj, hogy vannak olyanok, akik rámentek és lerabolták ezt a frekvenciát – jegyezte meg. De a lényeg, hogy a független hangok csak azokat érik el, akik keresik a valódi közéleti híreket. A kormánynak nem ez a fontos, hanem az, hogy az ő üzenete sokkal több emberhez jusson el. Például most is egy nyolcmilliárd forintos kampánnyal eljutnak mindenkihez, tehát ennyivel beljebb vannak, mint az ellenzék, és ezt csinálják folyamatosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.