2022. október 12., szerda

NEM LENNE JÓ, HA EGY TOTÁLIS ELMEBETEG SEGGFEJ ALAKÍTANÁ A VILÁGOT, MERT Ő A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.11.


Volt már ebben a világban sok elmebeteg császár, király, elnök, duce, vezér, első titkár, miniszterelnök, akiket sikerült valahogy túlélni iszonyatos áldozatok árán. A világ mindig megőrül, ha régen volt világháború és már nem emlékeznek rá, mi vezetett oda. Most megint ez van. Nem számít, hogy a világ megtalálta a demokrácia, a liberalizmus, az emberi jogok, a szabadság révén azt, hogyan lehetne normálisan élni a földön, mert az elmebeteg fasiszták újratermelődnek, mint a körömgomba, amibe belehal a beteg.


Az excentrikus Elon Musk egyre nagyobb szereptévesztésben van, ami még sok bajt okozhat a világnak, ha egy totális seggfej beleszólhat a világpolitikába, azon a címen, hogy ő a világ leggazdagabb embere. Attól még nem Isten, és a világ nem az övé, arra pedig a legteljesebb mértékben alkalmatlan, amilyen szerepbe helyezte magát. Már a Twitter megvásárlásának bohózatában is erősen megkérdőjelezhető motívumokat emlegetett, egyebek mellett a szólásszabadság helyreállításának nevezve Trump kitiltásának megszüntetését, aki egy puccskísérletre használta a Twittert.

Musk belebeszélt Kína és Tajvan ügyébe, egyértelműen támogatva a kínai kommunista diktatúra terveit, hogy felszámolja Tajvan önállóságát és függetlenségét. Musknak a világon semmiféle politikai legitimációja nincs, ennek ellenére egy “béketervet” javasolt, amely nem más, mint a kínai követelések teljesítése. Indoklása szerint ennek célja az, hogy megakadályozza a háborút és a vérontást, amivel a kínai diktatúra fenyegetőzik, ha Tajvan nem adja meg önként magát. Ez a háború is akár világháborúvá szélesedhet.

Hasonló logika mellett tárta a világ elé Musk az ukrajnai béketervét, amely nem más, mint Putyin követeléseinek szó szerinti leirata. Musk azt állítja, hogy személyesen is beszélt Putyinnal erről, aki elmondta a béketárgyalások feltételeit: a megszállt és elcsatolt Krím orosz kézen maradása, miután Ukrajna önként lemond róla, Ukrajna elfogad egy állandó semlegességet, ami azt jelenti, hogy az ukránok nem csatlakozhatnak sem az EU-hoz, sem a NATO-hoz, akkor sem, ha akarnak, és Ukrajna elismeri az erőszakkal és törvénytelenül elcsatolt megyék Oroszországhoz tartozását.

Musk szerint Putyin azt mondta, hogy ezeket a célokat bármi áron eléri, akár atomcsapás árán is, Musk pedig ezt akarja elkerülni, méghozzá úgy, hogy szó nélkül teljesíti a háborús bűnös, népirtó és tömeggyilkos terrorállam követelését. Ez egybevág azzal, ahogy a Kína-Tajvan ügyet “kezeli”, ahol a háború elkerülésének módja szintén egy sötét, népirtó diktatúra követeléseinek teljesítése. Ez a szemlélet nagymértékben csökkentené a szabad világ hadi kiadásait is, mert ezzel örökre lemondanának a szabadság és a függetlenség megvédéséről, ha egy mocsok elmebeteg diktatúra azt kéri.


Kíváncsiak lennénk, mit szólna Musk, ha ezek után Putyin azt követelné, hogy az Egyesült Államok fegyverezze le magát, számolja fel a liberális demokratikus Alkotmányát, és nevezzen ki orosz javaslatra egy elnököt, akit a Kreml irányít (annál is inkább, hogy Trump személyében egy ilyen elnöke már volt Amerikának), számolja fel a NATO-t, különben Putyin nukleáris háborút indít. A Musk által adandó válasz erre is az lenne, hogy a nukleáris háború elkerülésének egyetlen módja a követelések teljesítése? Miközben ha Putyin merészel ilyesmit, Amerika megsemmisíti Moszkvát.

Mintha nem lenne elég elmebeteg a világpolitikában nélküle is, Musk szaporítja az őrültek számát, aki feleslegesen bonyolítja és ködösíti a képet. Nincs olyan hazugság, amit el ne hinnének, nincs olyan kötözni való bolond, akinek ne lennének követői, ezért a világpolitikában való megjelenésével csak fokozza a zűrzavart. Még a végén megtetszik neki a politikacsinálás és a világuralom, és valamilyen formában megpróbálja formálisan is maga alá hajtani a bolygót. Erre minden esély megvan. Nem Bill Gates itt a veszély, hanem ez az idióta ökör.

Annál is inkább, hogy Starlink műholdjaival ott biztosítja az internetet, ahol akarja, s ezzel közvetve háborúkat dönthet el, nemzetek fölött szerezheti meg az uralmat. Különösen, ha az internet mellé megszerzi magántulajdonba a közösségi média fölötti ellenőrzést is. Ez már az Antikrisztust vetíti előre, méghozzá egy univerzális elmebeteg személyében. Musk elintézné a világ dolgait, megmondaná, hogy melyik diktátornak mit adjanak oda. Miközben őt soha senki semmire nem választotta meg, nem bízta meg, semmiféle legitimációval nem rendelkezik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.