2023. január 20., péntek

DELIRIUM TREMENS

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.19.


Hehe, röhögcsélt göcögve Orbán doktorminiszter a Facebook-oldalán – amely köztudomásúlag a síkhülyéknek van fönntartva -, hogy ott rajonghassanak érte. Szóval kuncogott a rókaszemeivel, hogy “Ha ilyen ütemben haladnak, lassan elég EP-képviselő kerül rács mögé ahhoz, hogy saját focicsapatot alakítsanak a börtönben. Ki tudja? Talán még a 2024-es Európa-bajnokságra is kijuthatnak”. Mielőtt tovább indulnánk, kifejtendő ezredszerre is doktorminiszterelnök urunk fotballfixált agyát, a mostani gúnyolódáshoz fölidézzük, amikor tavaly áprilisban kormányt alakított, és a tagokat szintén ilyen láblabdás csapatként vizionálta, mint akik legyőzik a világot.

“Kerethirdetés: Csák, Gulyás, Lázár, Nagy I, Nagy II, Navracsics, Palkovics, Pintér, Rogán, Semjén, Szalay-Bobrovniczky, Szijjártó, Varga I, Varga II. Együtt erő vagyunk!” – Hehe, röhögcséltünk akkor mi, hogy hát terhelt ez a mi urunk, de, ha már idáig jutottunk, feltéve és megengedve is, hogy Orbán csapata, az itt felsorolt urak és hölgy legalább annyira érdemelnék, hogy rabláncon vigyék el őket, emlékezve Moldovára megrendezhetnénk nekik a Prix des Prissonniers-t. Győznének, mert még egy ilyen dekázós ember nincs az univerzumban szerte, mint a mi Vargánk, aki nem tudjuk, az I-es vagy a II-es a névsorban, de voltaképp ez innen nézvést nem is annyira érdekes.

Viszont az a delikát, hogy csak itt győznének és voltaképp győzhetnek is. Csak hát, ez az álmok titokzatos világa a maga szürreális valóságával, mint amilyen a NER maga. Hanem az Orbán és a hívek bamba vigyora. Voltaképp az a lehangoló, hogy ennyi maradt a hatalomból és az álmokból. Orbán Viktor ma már egy kirekesztett és közutálatnak örvendő kétes alak, akivel szóba nem nagyon állnak. Áll a partvonalon, és a jobboldal szellemi és erkölcsi fölényével – ami ez – gúnyolódik és röhögteti a híveit. Ez már nem is maffia, ez romlott galeri, illetve tudatlan óvodás csoport a sarokban a lányok copfját húzgálva. S amikor ennyi marad, akkor nehéz bizakodva nézni a jövőbe, akkor meg pláne, amikor napra-nap szembe jön a valóság.

Az a fajta, amit az ember a bőrén érez, és nem a rádióból hall meg a tévében lát, tehát az igazi, nem a valódi, ha J. A. polgártárs terminus technicusára gondolunk. Túllépve most már sokadjára, de azért utoljára megidézve a számos alkalommal elmondottakat, az, hogy Brüsszelben most ezek szerint lassan egy futballcsapatnyi korrupt embert visznek el bilincsben, semmiféle morális és jogi felsőbbrendűséget nem biztosít annak és azoknak, akiket még nagyobb számban, hogy úgy ne mondjuk, tömegével lehetne lesittelni, ha nem lenne mögöttük Polt főügyész, aki voltaképp egy közülük. Ha ez megvan, akkor rátérhetünk Orbán futballválogatottjára, akiknek az eredményeit az ország állapota mutatja.

Ami pedig lehangoló, illetve bővebben: tragikus. Nem kellene annyira hülyének nézni a lakosságot, mint amennyire ez folyamatban van, és nem kellene röhögni az Unión, mint akik éhen vesznek és megfagynak. Mint tudjuk, erre is volt példa, de, és ugyanakkor viszont az Eurostat legfrissebb adatai szerint kies hazánkban a legmagasabb az infláció az Unión belül, illetve csupán Bulgáriában alacsonyabbak a fizetések, és ez a kombináció nem sok jót szokott jelenteni, ha parizert vesz az ember a boltban, ami luxuseledel. Orbán – és futballcsapata – viszont nem tud, vagy nem is akar ez ellen tenni semmit, helyette röhög az Unión, mint ami – általuk kifejtetten – a végét járja. Látjuk, hogy ez röhejes, csak más irányból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.