2023. január 2., hétfő

HALÁCSY PÉTER: MINDENFÉLE HÜLYESÉGRE SZÓRJUK EL A PÉNZT, A TANÁROK IDEJÉT ÉS A GYEREKEK FIGYELMÉT

FORBES
Szerző: VÁMOSI ÁGOSTON
2023.01.01.


A magyar iskola nem hatékony, de a hatékonyságnak nem a pedagógus-diploma a feltétele – mondta a Forbes.hu-nak Halácsy Péter, a Budapest School magániskola-hálózat alapítója. Viszonylag sok tanár tanít Magyarországon, de annyira leterheltek, hogy mégis tanárhiányról beszélhetünk. Működik-e a BPS-modell vidéken? Mitől lesz minőségi az oktatás?


Egy 2015-ös videóban azt mondta, ha Ön lenne az oktatási miniszter, azonnal lemondana, mert nem tudja, mi a helyes irány. Azóta több mint hét év tapasztalata gyűlt össze. Most mit tenne, ha miniszter lenne?

Most is lemondanék, és ha lenne lehetőségem, inkább nagy társadalmi diskurzusba kezdenék. Amíg nem beszélgetünk egymással és nem alakulnak ki konszenzusok, addig mindegy, hogy miniszterként mit csinálnék. Attól tartok, hogy bármit csinálnék, tízezer ember az utcára menne és a lemondásomat követelné. Ha lenne lehetőségem, inkább nagyon sok pénzt fizetnék újságíróknak, polgári köröknek, civil szervezeteknek, önkormányzatoknak, kormányzati szerveknek, hogy sok beszélgetés legyen szülők, tanárok és diákok között. Politikusként ezt nem lehet megcsinálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.