2023. január 21., szombat

HATMILLIÁRDÉRT FELÚJÍTOTT VILLÁT KAPOTT A CORVIN-LÁNC TESTÜLET, AMELY 2019-BEN TARTOTTA A LEGUTÓBBI ÜLÉSÉT

NÉPSZAVA
Szerző: NEPSZAVA.HU
2023.01.21.


A meglehetősen ritkán ülésező szervezet kapta meg a Városligetre néző Róheim-villát, ahol egyébként egykor Tisza Istvánt meggyilkolták.


A felújítás a közbeszerzési eljárások szigorú és teljes körű betartásával történt, a pénzügyi beszámolók pedig pontos képet adnak a munkálatok költségeiről – szúrta ki a hvg.hu, hogy mit válaszolt a napokban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselőnek a „Miért kell hatmilliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek?” címmel még decemberben feltett írásos kérdésére. A lap még decemberben írt arról, hogy a műemléki épületben zene- és szivarszoba mellett lakosztályokat is kialakítottak közpénzből.

Vadai Ágnes kérdésében felvetette, hogy miközben a Magyar Corvin-lánc kitüntetést odaítélő – ezt utoljára egyébként 2018-ban tette – testület 2019 óta ülést sem tartott, a Hermina úti Róheim-villába, ahol egyébként 1918-ban Tisza István volt miniszterelnököt meggyilkolták, 72 műtárgyat is vettek, közöttük Mednyászky-, Keleti-, Ligeti-, Lotz- és Czóbel-festményeket, szobrokat, vázákat, dísztárgyakat az adófizetők 274 millió forintjából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.