2023. január 21., szombat

POCAKOS TÁBORNOKOK ÉS A KÉTFARKÚAK SAPKÁJA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.21.


Pár nappal azután, hogy megjelent a rendelet – törvény, utasítás, falragasz, ki tudja már ebben a kuplerájban – arról, hogy a katonaságtól elküldhetik a negyvenöt évnél idősebb, huszonöt évet szolgált embereket, már kiderült, hogy több mint százhetven tábornokot, tisztet, miegyebet rúgtak ki. Kell a hely a fiataloknak, meg az új technika kezeléséhez – mondják -, ami azt mutatja, a negyvenhat éves már nem alkalmas, mert lehet, hogy pocakos, és még egy sms-t sem tud elküldeni. Pedig ez igazából a legfelsőbb kedves vezetőre igaz, aki úgy kerül a képbe, hogy ebben az országban semmi nem történik a tudta vagy akarata nélkül.

Mindenesetre fura ez a nagy, fiatalításnak álcázott tisztogatási buzgalom, ami a kivégzőosztagok nélkül arra hajaz, mint amikor Sztálin fejezte le a tábornoki karát, következésképp a nácik majdnem elfoglalták Moszkvát. Elgondolkodott népünk azon, mi lehet az ok és indok, és egyrészt arra jutottak, hogy a katonaság vezetésében épp nátótlanítás zajlik, másrészről, és ezt csak én teszem hozzá, tán azért a kirugdosás, mert épp lecserélik a tiszteket a végletekig lojális egyedekere, nehogy valami baj történhessék a hadsereg felől. De ez már tényleg kalandfilmbe vagy Dél-amerikai banánköztársaságok nívójára való.

Ésszerű indoka nem látszik, csak hatalmi, mert nem a tábornokok kezelik az űrtechnikát, nem ők vezetik a három Gripenünket és négy tankunkat, úgyhogy az aktus minimum fura, de legalábbis kétségeket ébresztő. Főleg, ha belegondolunk, a főparancsnok Novák nacsasszony, a hadügyminiszter meg a soknevű, parádés kocsis kaszinós. Nos, ha a sereg élén is ilyen minőségi cserék lesznek, akkor annak harckészsége bizonyára az egekbe emelkedik. De nem vagyok én sem katonai, sem semmilyen szakértő, csak azt látom, hogy a katonaság az, ahol eddig még – talán – nem kontraszelektált csicskák ültek. De majd most.

Különben is, vannak más buzgalmak is. Például a Kutyák permanes szívatása szintén megalapozódott a napokban. Kifejezetten Polt Péter kérésére a Kúria hozott egy határozatot ugyanis minden bíróság számára kötelező érvénnyel, hogy ha van sapka az MKKP-n akkor azért, ha nincs rajta akkor amiatt kell megbüntetni. Ha festegeti a betont, buszállót újít fel, vagy akármit is csinál, aminek színekhez, lélekhez köze van. Ennek az amúgy a jogálammal köszönő viszonyban sem lévő intézkedésnek is félelem szaga van, és nem ártana Navracsics tárgyaló elvtársnak utasításba adni, hogy erről is számoljon be a messzi Brüsszelben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.