2023. január 18., szerda

SZIJJÁRTÓNAK OROSZORSZÁG LÉTE A REALITÁS, A CIVILIZÁLT VILÁGNAK PEDIG AZ, HOGY EZ EGY TÖMEGGYILKOS FASISZTA TERRORÁLLAM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.01.18.


Szijjártó a davosi Világgazdasági Fórum “Deglobalizáció vagy reglobalizáció?” című panelbeszélgetésen fejtette ki az oroszbarát fasiszta magyar állam világpolitikai törekvéseit, amelyek lényege az, hogy megpróbálja a békés, demokratikus Nyugatot összebékíteni a népirtó, tömeggyilkos, rablóháborút folytató terrorista orosz fasiszta diktatúrával. Méghozzá úgy, hogy nem vesz tudomást arról, hogy Oroszország megtámadta a szomszédos országot, hogy megdöntse Ukrajna demokratikusan megválasztott kormányát, egy bábkormánnyal váltsa fel, gyarmatosítsa, és területeket csatoljon el.

Szijjártó papagáj módjára előadta a szűklátókörű, primitív és hazugságokra épülő orbáni retorikát arról, hogy a Nyugat és Kelet határán levő államnak mennyire rossz, ha megszakad a kapcsolat a világ két része között, ami csak azért igaz, mert Orbán Magyarországa nem tartozik a Nyugathoz. Gondosan elhallgatva azt is, hogy ez kizárólag az orosz háborús terjeszkedés miatt következett be. Szijjártó azt a hamis látszatot kelti, mintha ehhez az oroszoknak semmi közük nem lenne, s a Nyugatnak kell minden fenntartását mellőzni, és helyreállítani a “tiszteleten” alapuló együttműködést.

Egy Hitlerre emlékeztető fasiszta tömeggyilkost kellene tisztelni, neki behódolni, gyarmatosító igényeit és érdekeit elfogadni, méltányolni, megfeledkezve az általa legyilkolt gyerekek százairól, a megerőszakolt és megölt nők ezreiről, a tömegsírokról, amelyekbe civil embereket lőttek. Szijjártó ezekkel kapcsolatban ezt a kérdést tette fel: “mindenki megérti-e, hogy nem írhatja felül a fizikai realitásokat az ideológiai vagy politikai megközelítés?” Nem, tisztességes ember nem érti meg, hogy miért ne írná felül az oroszokkal való kapcsolatot az a tény, hogy népirtó háborús bűnösök.

A fizikai realitás szerinte az orosz állam léte, annak minden követelésével együtt, “az ideológiai vagy politikai megközelítés” elutasítása pedig az lenne, hogy nem veszünk tudomást arról a tényről, hogy ez az orosz állam egy népirtó fasiszta diktatúra, egy terrorállam, amely a Nyugatot is fenyegeti, és már a NATO felbomlását követelte az ukránok megtámadása előtt, s ha Ukrajna, a szankciók és a nyugati pénzügyi, katonai segítség nem állítja meg Putyint, már a Nyugat határán állna a tömeggyilkos, népirtó hadseregével, atomháborúval fenyegetve. Szijjártó orosz világuralmat támogat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.