2023. február 14., kedd

„EGYES VEZETŐK VALÓTLANSÁGOT ÁLLÍTVA SZERETNÉK MEGFÉLEMLÍTENI A HÁZIORVOS KOLLÉGÁKAT”

NÉPSZAVA
Szerző: DANÓ ANNA
2023.02.14.


Presszió sem hiányzik a toborzó kampányból, amellyel próbálják részvételre bírni a háziorvosokat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által irányított új ügyeleti rendszerben.

A toborzás még Hajdú-Bihar megyében is zajlik, noha ott már február elsejétől az új rendszer működik, de még korántsem sikerült annyi háziorvost bevonni, hogy a nekik szánt feladatot elláthassák. Arról, hogy pontosan hány háziorvos szerződött a feladatra többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült az elmúlt másfél hétben az OMSZ-tól pontos adatot kapni.

Háziorvosoktól viszont úgy tudjuk: a járási ügyeletközpontok környékén praktizálókat „tájékoztató” értekezletekre hívják, amelyen megpróbálják az odaérkezőket „meggyőzni”, hogy írják alá az OMSZ ügyeleti szerződését. Ezeken a fórumokon a tájékoztatás arra is kiterjed, hogy mi minden történhet azokkal, akik nem írnak alá. Így például elhangzott, hogy a NEAK szerződést bonthat az ügyeleti munkát visszautasítókkal, de olyasmi is, hogy lista készülhet róluk a belügyminiszter számára.

„Több jelzést kaptunk arról, hogy egyes kollegiális vezetők valótlanságot állítva szeretnék megfélemlíteni a háziorvos kollégákat, így rábírva őket, hogy írják alá az új ügyeleti szerződést”

– írta a kamara a honlapján. Ugyanitt etikai eljárással fenyegették meg azokat a kollegiális vezetőket, akik ily módon próbálják eltántorítani a jogos tiltakozástól a háziorvosokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.