2023. március 8., szerda

A ZSARNOK MEGGYALÁZZA PETŐFI SZÜLŐHÁZÁT, EZZEL ÁTLÉP MINDEN HATÁRT, EZT NEM SZABAD MEGENGEDNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.03.08.


Orbán tíz éve gyalázza meg a magyar szabadságharcok évfordulóit, de idén március 15-én az eddigi legnagyobb aljasságra készül: a magyar szabadság legnagyobb költőjének emlékét tapossa meg az oroszoktól kapott csizmájával. Petőfi Sándor a magyar szabadság jelképe, aki az életét adta a szabadságért. Nem mellékesen egy orosz katona ölte meg, amikor az oroszok leverték a magyar szabadságharcot. Orbán nem mer március 15-én Pesten kiállni (már október 23-án sem mert), de annál nincs nagyobb gyalázat, hogy az oroszbérenc zsarnok Petőfi emlékét mocskolja be.

Orbán a Facebookon jelentette be, hogy március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál mond beszédet. Magyarország diktátora, aki azzal dicsekedhet, hogy (egyelőre) idegen megszállás és haderő nélkül számolta fel a magyar szabadságot, akinek van pofája “utcai harcosnak” és “szabadságharcosnak” nevezni magát, miután megtagadta az 1989-es rendszerváltást is, aki Magyarország elnyomója, kifosztója és zsarnoka lett, annak az embernek a szülőházához megy, aki egyik vezére volt az 1848-as forradalomnak, aki fegyverrel harcolt, és életét adta a magyar szabadságért.

Orbán a 12 pont közül melyiket mondja el Petőfi szülőházánál? Az elsőt, hogy “Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését”? A KESMA-val és a Rogán felügyelte propagandagyárral a kezében? Hova lett a Népszabadság, Orbán? Hol van a Klubrádió, a 168 Óra, az Origo, az Index, a teljes közszolgálati média, a Kossuth Rádió, a Magyar Televízió, az MTI, az összes megyei újság? Vagy a 12 pont közül a magyar parlamentnek felelős minisztériumokat élteti majd? Esetleg a törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben? Ezeket mind ő számolta fel.

Közös teherviselés, úrbéri viszonyok eltörlése? Szabad és független igazságszolgáltatás? Nemzeti Bankot követel majd, amit ők nyúltak le, sajátítottak ki, a közvagyonnal és a közpénzekkel együtt? Orbán vajon élteti-e Petőfi házánál „Szabadság, egyenlőség, testvériség” jelszavát, amely a felvilágosodás és a francia forradalom liberális jelszava? Petőfi házához vonul a keresztény Magyarország ideológiáját hirdető zsarnok, aki illiberális (antiliberális) keresztényfasiszta államot épített fel? Nem sül le a képéről a bőr? Ha Petőfi élne, vagy feltámadna, ott koncolná fel helyben.

Vagy a szabadság költőjének szülőházánál az oroszokat fogja éltetni, akik megtámadták Ukrajnát, és a szabadságharcot vívó ukránokat fogja felszólítani a “béke” nevében, hogy tegyék le a fegyvert az elnyomó oroszokkal szemben? A felvilágosodás szellemében szabaddá vált Európát a “gonosz birodalmának” nevezi majd megint, amely a szabadságát olyan “keresztény” rendszerrel szemben vívta ki, mint amilyet Orbán bevezetett? Orbán ünnepli Petőfi szülőházánál a szabadságot, miközben a Szent Szövetséget szervezi újra a szélsőjobboldallal és az oroszokkal Európában?

Orbán mindennek ellentéte, amit Petőfi Sándor élete, neve, költészete jelent. Petőfi egész életét annak szentelte, hogy az Orbán-féle elnyomó zsarnokoktól megszabadítsa a népét. Orbán kiskőrösi kegyeletsértése égbe kiáltó. Ha lenne ennek a népnek méltóság, lelke, tisztessége, akkor megakadályozná ezt a gyalázatot. Március 15-én hiába fél a zsarnok, hogy Pesten maradjon, nem történik semmi, mert a diktatúrával, a szabadság hiányával szemben közömbös a magyar nép. Miközben olyan elődei vannak, mint Petőfi Sándor, aki ennek látványába is belehalna.

De ha a becsületnek maradék szikrája maradt volna ebben a népben, akkor ez az arcátlanság, kegyeletsértés és becstelenség felbőszítené, ellenállásra késztetné, mert ez meggyalázása a magyar népnek, egész múltjának, a szabadságnak és kultúrának. Ezt nem engedné, és ellenállna, nem engedné oda az oroszbérenc, ügynök. zsarnokot, Magyarország diktátorát, hogy Petőfi Sándor tiszta emlékét meggyalázza. Ez minden határon túlmegy. A nemzet szégyene és gyalázata lesz, ha ezt Orbán minden ellenállás nélkül megteheti. Ez ellen meg kell szólalnia azoknak is, akik hallgatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.