2023. április 19., szerda

ITT A FELMÉRÉS, AZ EMBEREK HÁROMNEGYEDE SZERINT ELFOGADHATATLAN, HOGY ORBÁN VIKTOR MAGÁNCÉLRA HASZNÁLT KORMÁNYZATI REPÜLŐGÉPET

NÉPSZAVA
Szerző: VAS ANDRÁS
2023.04.19.


Átlátható tájékoztatást akar a kormányzati repülőgép útjairól az emberek bő kétharmada. Ennél is többen vannak, akik szerint nem elfogadható Orbán Viktortól az ilyen repülők magáncélú használata – derült ki a Publicus Intézet kutatásából.


Az emberek mindössze hetede, de még a kormánypárti szimpatizánsoknak is csak harmada szerint elfogadható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök magáncélokra használja a kormánygépet – derült ki a Publicus Intézet lapunk számára készített felméréséből. A kutatás apropóját a kormányfő márciusi egyiptomi hivatalos látogatása adta, mely után Orbán Viktor nem Budapest, hanem a Olaszország felé vette az irányt, ahol Pisában Dömötör Csaba államtitkár szerint technikai landolást hajtott végre, ám a kormányfőt Firenzében feleségével sétálgatva fotózták le.

Az ügyben Hadházy Ákos ellenzéki képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt, ugyanis szerinte a cirka ezer kilométeres kitérő legalább 3-4 millió forintjába került az adófizetőknek, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint viszont nem történt bűncselekmény.

A Publicus által megkérdezettek nem ilyen megbocsátóak a kormányfő közpénzből finanszírozott magánútjaival szemben, az ellenzéki szavazók mindössze 3 százaléka vélte úgy, hogy elfogadható az ilyesfajta utazgatás, s a bizonytalanok közül is csak minden tizenegyedik volt ilyen megengedő. A leginkább a falvakban élő, 45-59 év közöttiek, vagyis a Fidesz-KDNP masszív bázisát alkotók vélték úgy, hogy elfogadhatóak Orbán Viktor közpénzes magánútjai, legkevésbé pedig a fővárosi 30 alattiak tolerálták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.