2023. április 17., hétfő

ORBÁN VIKTOR MAFFIAMÓDSZEREI AZ EURÓPAI PARLAMENT ELÉ KERÜLNEK

NÉPSZAVA
Szerző: HALMAI KATALIN (BRÜSSZEL)
2023.04.17.


Az EP költségvetési ellenőrző bizottságának tagjai meghallgatják az OLAF-ot is, mielőtt küldöttséget menesztenek Magyarországra. Él a gyanú, hogy a magyar kabinet zsarolja az európai vállalatokat.


A külföldi vállalatokkal szembeni magyarországi diszkriminációról tart meghallgatást jövő héten az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága — tudta meg a Népszava.

A zárt ajtók mögött tervezett eszmecserére az után kerül sor, hogy a német Der Spiegel magazin március végén egy terjedelmes írást jelentetett meg arról, hogy Orbán Viktor újabban maffiamódszerekkel igyekszik kiszorítani egyes német vállalatokat Magyarországról. A cikk szerzői — az érintett cégek képviselőivel folytatott bizalmas beszélgetések alapján — azt állították, hogy a kiszorítósdiból a kormányfő közeli szövetségesei profitálnak. – Az európai vállalatokat maffiamódszerekkel zsarolja az Orbán-kormány. Ez elfogadhatatlan. Az Európai Parlament napirendre tűzte a problémát, miután a médiában megjelent az erről szóló hír – reagált lapunknak Daniel Freund német zöldpárti képviselő, a szakbizottság tagja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.