2023. július 14., péntek

BOHÓCOK A KOLOSTORBAN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.07.14.


Egyébiránt elképesztő a magyar sajtó. Hogy félreértés ne essék, nem az a része – a zöme –, amely Orbán seggéből fuvolázik, hanem az a törpe maradék, amelyik amúgy függetlennek képzeli vagy mondja magát. Vilniusból hazatérve, ahol láttuk Orbán szerepét, midőn magányosan és lehajtott fejjel poroszkált, mert a főnöke arra utasította, hogy ratifikálni kell a svéd NATO csatlakozást, szóval ennyi történés után maratoni kormányülést hirdetett a gazda, hogy beszámoljon az ott történtekről. A magyar kormány tagjai tehát nem olvasnak újságot. Vagy pediglen függetlent tilos, a sajátjukból meg nem derül ki a valóság.

Ezért lehet a fedősztori a vilniusi beszámoló, de ehhez nem kell három nap, és nem kell Sopronbánfalvára menni. Visszatérve azonban a sajtóra, azért kellett elképednünk a működésén, mert még mindig úgy tesznek, mintha egy kormányülésen – lett légyen bármilyen hosszú és tartsák akárhol – valami fontos dolog történne. Holott tudjuk: nem. Ehhez képest ilyen címekkel lehetett találkozni, „szivárognak (szállingóznak) a hírek a kormányülésről”, illetve a legszebb: „Orbán Viktor is posztolt”. De Orbán Viktor csak annyit posztolt, hogy „Kormányülés kicsit másképp” – És akkor mi kérdezzük meg, hát hogyan, kis pofám?

Hogy miről van ott vagy éppen nincsen szó, azt Kovács-levelező kormánytagtól tudtuk meg, aki az évtizedes hablatyot engedte el, miszerint „letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést”. Nekünk kellene megkérdezni ezután, nincsen erre valami jobb szövegük? Mert tudjuk, nincs, s amit Kovács-levelező megvédendően felsorolt, arról tudható, egyáltalán nincsen megvédve, és nincs letörve semmi sem. Se az infláció, se a családok, se a munkahelyek, az ég egy világon semmi sem. Ha kormányunk tagjai őszintén szembenéznének a valósággal, akkor erősen pityeregniük kéne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.