2023. október 12., csütörtök

ORBÁN SEMMIT NEM TUD ELVENNI IVÁNYI GÁBORTÓL, CSAK IVÁNYI GÁBORT TUDJA ELVENNI A RÁSZORULÓKTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.10.11.


Ha valaki megnézi azokat az épületeket és intézményeket, amelyeket el akarnak venni Iványi Gábortól, akkor láthatja, hogy ezek önmagukban semmit nem érnek. Leromlott, rossz állapotú épületek és ingatlanok ezek, valami értéke talán a teleknek van, amelyre épültek. Ezek az ingatlanok mégis rendkívüliek, de nem az anyagi értékük miatt.

Amitől ezek az épületek és ingatlanok rendkívüliek és értékesek, az Iványi Gábor személye és szellemisége, amit átvettek a munkatársai is. Iványi Gábor nélkül ezek az ingatlanok semmit nem érnek. Ha elveszik Iványi Gábortól őket, és kimegy belőle a „szellem”, ezek csak omladozó, kopott falak, értéktelen üres romok maradnak, és semmit nem érnek.

Ami értékes bennük, az maga Iványi Gábor és az általa képviselt krisztusi szellemiség, amiről ezek az ördögfajzatok (élükön Orbánnal és Semjénnel) nem tudnak semmit. Őt nem tudják pótolni, helyettesíteni. Volt, amikor Iványi Gábor átadott valamit, de nem sokkal később visszaadták neki, mert amit ő csinál, azt senki nem tudta utána csinálni.

Ezért mit vesz el Orbán Iványi Gábortól? Az értéktelen üres romos épületeket? Ami érték benne, az Iványi Gábornál marad. Amit el akar pusztítani, az megmarad Iványi Gábornál, mert az nem ezekből a romos épületekből, hanem belőle fakad. Ezért Orbán nem tud elvenni semmit Iványi Gábortól, mert az érték ő maga. Ő pedig nem változik meg ettől.

Iványi Gábort nem tudja kiiktatni, mert Iványi Gábor az intézményei nélkül is ugyanaz marad. Ugyanazt fogja csinálni, csak az élettel megtöltött rozoga épületei nélkül. Tartott ő istentiszteleteket diktatúrában a szabad ég alatt, amikor lelakatolták a templomát. Amit Orbán ki akar irtani, Iványi Gábor szellemét, azt nem tudja.

Iványi Gábor hatása, jelentősége nem csökken, ha mindent elvesz tőle, akkor sem.

Orbán Iványi Gábortól nem tud semmit elvenni, csak Iványi Gábort tudja elvenni azoktól, akik rászorulnak. Pótolni pedig nem tudja, ezért minden elhal és kimúlik a kezei között. A legnagyobb baj, hogy az Iványi Gábor által védett, gondozott, gyógyított emberek is. A NER nagy bajt akaszt a nyakába, ha Iványi Gábor tevékenységét elveszíti.

Iványi Gábor maga az intézmény. Neki ehhez nem kellenek épületek sem. A szellemiségét nem tudja kiirtani, pedig ez a cél. Orbán tudja, hogy Iványi Gábor jelkép, amilyen volt a CEU, a Népszabadság, és minden, amit kivégzett, mert a létezésével vádolta és kikezdte Orbán minden hazugságát és rendszerének létjogosultságát. Ezért Orbán nem alhatik.

Amíg Iványi Gábor él, Orbánnak és fasiszta tolvajbandájának mindig lesz alternatívája, a bölcs és szelíd ember átlát rajtuk és neveti őket. Megtaposhatják, de legyőzni nem tudják, mert nála van az igazság. Márpedig Iványi Gábor túléli ezt, túléli Orbánt és a rendszerét, mert azt nem Orbán, hanem Iványi Gábor szerető Istene mondja meg, mikor távozhat.

Elveszi az épületeket? Vegye. Elveszi a templomát? Vegye. Elveszi a szolgálati lakását? Vegye. Mit tud még elvenni tőle, amit Iványi Gábor jámborul oda nem ad? Mert, ami a legfontosabb, azt nem tudja elvenni tőle. Ezért minden próbálkozásával felsül. Iványi Gábor a kőszikla, amit Orbán nem tud elpusztítani, mert az igazi Kőszikla van benne. A Krisztus.

Ez a harc csak addig tart, amíg Iványi Gábor meg tudja védeni az övéit, meg tudja menteni a rászorulókat. Orbánnak egyetlen esélye van, hogy ne legyen bukott ember, és ne bukjon bele a saját maga harcába, ha Iványi Gábort békén hagyja. Ha végig megy ezen az úton, s az anyagi dolgoktól megfosztja Iványi Gábort, elveszi tőle a gondozottait, Orbán elbukott.

Akkor lesz nyilvánvaló, hogy amit elvett, semmit nem ér, amit el akart venni, megmaradt. Vereséget szenvedett. Amikor Iványi Gábortól erőszakkal elvesznek mindent, akkor Orbán vereséget szenvedett. Kihirdetheti a vereségét. Orbán el akarta pusztítani az ellentétét, de nem sikerült, mert az erősebb volt nála. Még uralkodhat, de attól kezdve bukott ember.

Tombolhat, őrjönghet, de a király meztelen. Esztelensége lesz a bukása. Iványi Gáborba fog belebukni. S nem azért, mert bárki fellázad és megvédi Iványi Gábort. Forradalom sem tör ki miatta. Csupán vereséget szenved az ellene vívott harcban. Nem tudja megtörni, és nem tudja megadásra kényszeríteni. Nagyobb az, aki benne van, mint aki Orbánban van.

Az igazság áll Iványi Gábor mellett, és azt nem tudja legyőzni, nem tudja elpusztítani. Nincs hatalma fölötte. A nemes jóság erősebb az ő gonoszságánál. Mohó butasága és esztelen uralmi vágya saját magát viszi pusztulásba. Először csak ő tudja majd, hogy vereséget szenvedett. Mindenki feladta, elmenekült, de Iványi Gábor nem hajtott térdet.

Ez egy diktátor halála. Nagy butaság volt elindítani ezt a háborút, még nagyobb butaság lesz befejezni. Orbán nem okos ember. A gonosz emberből hiányzik a bölcsesség. Isten pedig ad erőt Iványi Gábornak, hogy megszégyenüljön ez a gonosz ember. Eljön az idő, amikor Iványi Gábor 2017-től számolva évi kétmilliárd forint kártérítést kap az államtól.

Akkor lesz mások számára is világos, amit már most is sejthetne, hogy veszített. Nem akkor, amikor Iványi Gábort visszamenőleg kárpótolja a magyar állam. Hanem akkor, amikor mindent elvett tőle, megalázta, megostorozta, keresztre feszítette, de nem adta meg magát, és nem lett olyanná, mint ő. Ez a veresége. Ez az igazi erő.

Orbán kísértette Iványi Gábort a pusztában, hogy megkaphat mindent, amire szüksége van. Orbán államegyházai már az első kísértésben elbuktak. Iványi Gábor mindháromnak ellenállt. Ezután ütötte, verte, leköpdöste, mindenétől megfosztotta, keresztre feszítette, de Iványi Gábor igaz ember maradt. Ekkor szenvedi el Orbán a végleges vereségét.

Az ördög szenvedett el ilyen vereséget a keresztfánál. Iványi Gábor mások miatt szenved, akik behódoltak, megalkudtak, kompromisszumot kötöttek, térdet hajtottak, elmenekültek, feladták, akik nem tudtak igaz emberek maradni, akiket Orbán legyőzött. De az áldozata nem lesz hiábavaló, ha tanulnak belőle azok, akik miatt üldözik.

Ha csak egy ember is megérti, megmarad a mag, amely elpusztíthatatlan. Emiatt bukik meg a gonosz ember. Orbán minden csapással saját bukását készíti elő. Isten neveti, és az ő szolgáját megdicsőíti. A túlvilágon pedig fordul a kocka. Iványi Gábor lesz hatalmas, míg Orbán egy senki. Bolond ember. Elindult a kéz, és hamarosan megjelenik az írás a falon.

A kis MET legyőzi a hatalmas NER-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.