2024. március 20., szerda

MINDENKIBEN BELÜL VAN A „MESSIÁS”, AZT KELLENE MEGTALÁLNIUK AZ ELLENZÉKIEKNEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.03.19.


Még egy darabig tudja pörgetni Magyar Péter a sajtót, az ellenzéket és a nyilvánosságot, s amikor majd kiderül, hogy semmit nem tud, semmire nincs semmiféle bizonyítéka, mert ha lenne, már rég elő kellett volna adnia, s a családi élete mocsarából kilépve előadja fideszes önmagát, a sok reménykedő, messiásváró ember visszasüllyed az apátiába. Nem kellene.

Elég lenne gondolkodni a hisztéria helyett.

Orbán és a Fidesz fasiszta rendszerét soha nem fogja megdönteni egy orbánista fideszes, aki kilépett a pártból, mert Belzebub által nem lehet kiűzni az ördögöt. Márki-Zay Péter és Magyar Péter is bizonyította, hogy a Fidesz kilépő kritikusai mélyen „meg vannak fertőzve” az orbánizmussal, amelyre egy demokratikus Magyarországot építeni nem lehet.

Kétségbeesett helyzetükben az emberek hajlamosak feladni mindent, önmagukat is, az elveiket is, semmi nem számít, csak valaki buktassa meg és takarítsa el Orbánt. Csak arra nem gondolnak, hogy egy orbánizmussal fertőzött emberből kibuggyan az Orbán, amivel nem tud nemzeti egységet maga mögé állítani, mert attól beteg az ország.

Csak megosztani képes az ellenzéket. Az orbánistákat nem.

Nem beszélve arról, hogy az orbánizmus szükségszerűen vezet a NER-hez, abból soha nem lesz egy szabad demokrácia. Orbánizmussal egy darab orbánista hívőt el nem tántorítanak Orbántól, mert ha az orbánizmust megérzik, akkor Pavlov kutyájaként mennek Orbánhoz, mert az orbánizmusban Orbánnál nincs jobb, és Orbán beidomította őket.

A Fidesz híveit nem orbánizmussal, hanem éppen az ellenkezőjével lehet megnyerni és kiábrándítani a dédelgetett és szeretett fasizmusból. Csak az ellenkezője képes kijózanítani őket. Míg a nem orbánisták elvtelen kompromisszumai csak arra valók, hogy kibékítsenek ellenzékieket is az orbánizmussal, s elfogadhatóvá váljanak számukra is a szörnyűségek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.