2024. április 9., kedd

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR A FIDESZHEZ KÖZELÁLLÓ „BRÜSSZEL”-ELLENES PROGRAMMAL KÉSZÜL AZ EP-VÁLASZTÁSRA

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.08.


Az önfeladás és az elhülyülés útján járó baloldali és liberális ellenzékiek messiásvárásuk és reménykedő álmodozásuk árának első részletét kifizethetik az európai parlamenti választás alkalmával: ha Magyar „Messiás” Péterre szavaznak, akkor Orbán jól ismert, igen szeretett EU-ellenes, brüsszelező programjára kell szavazniuk, amihez szívből gratulálunk.

Magyar, az ellenzéken belül indított polgárháborújának első felvonásaként tartott tüntetés után, a Guardiannak adott interjújában már bírálta Brüsszelt, de hangsúlyozta: konstruktív viszonyt kell kialakítani az EU-val. Pontosan úgy és olyat, amilyet a felesége tartott, akinek Magyar írta a szélsőséges és ocsmány brüsszelellenes szövegeit. Akkor is ez volt a retorika.

A legfontosabb mondata ezzel kapcsolatban az volt, hogy „elmondhatom, hogy egy kicsit közelebb állok a Fidesz álláspontjához, mint az ellenzékéhez, de az biztos, hogy a klub tagjai vagyunk, és a klub tagjaként kell viselkednünk”. Orbán Viktor sem mondhatta volna szebben, ő sem elhagyni akarja az EU-t, hanem átalakítani, kicserélni és elfoglalni.

Magyar indulni akar az EP-választáson, ehhez valamelyik korábban bejegyzett fantompárt bőrébe kell bújnia. Ha ez sikerül, a korrekt és egyenes magatartás jegyében, akkor feladja a leckét a támogatóinak túlnyomó részét kitevő kitevő ellenzékieknek: Fideszhez közelálló, Nyugat-ellenes, EU-ellenes, az oroszoknak falazó, softfasiszta programra kell szavazniuk.

A nagy hazug „középutas” program megint ott bukik meg (mint Márki-Zay esetében is), hogy ez a fideszeseknek túl kevés, a baloldaliaknak, elvszerű liberálisoknak túl sok. Nesze semmi, fogd meg jól. Mindenkinek megalkuvónak és jellemtelennek kell lennie a semmiért. A látszat mégis az lehet, hogy ez sikeres, mert az elkötelezett Magyar-hívők mellé állnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.