2024. május 29., szerda

TALPRA MAGYAROK PODCAST I VENDÉG: BOGDÁN CSABA

MAGYAR PÉTER HIVATALOS
Beszélgetőtárs: ESPERES ÁKOS
2024.05.28.



Bogdán Csaba mechatronikai és orvostechnikai mérnök, emellett bölcsészvégzettséget is szerzett történelemből és klasszika filológiából. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, a Pannon Egyetemen és a bécsújhelyi Fachhochschule Wiener Neustadt-on végezte. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán folytatja doktori kutatásait, amely az emberi gerinc vizsgálatára irányul. 2024 szeptemberétől pedig várhatóan energetikai mérnöki mesterképzést folytat a svéd Gävle-i Egyetemen. 

Korábbi munkaköreiben vezetői, irányítói vagy koncepciókidolgozó szerepeket vállalt. Az elmúlt években egyetemi prototípusgyártó üzemet igazgatott, részt vett egyedi szoftverfejlesztéseket irányító menedzserek, valamint multidiszciplináris, azaz több tudományágat lefedő kutatói csoportok vezetésében. 

Európai Parlamenti képviselőjelöltségével állampolgári politika művelésére vállalkozott, amelynek fontos eleme az állampolgárok bevonása a politikai döntéshozatalba, az átláthatóság és a társadalmi egyenlőség. 

Csaba hisz abban, hogy létezik összhang a „hatékony vezető” és a „jó elemző” karakterisztikájú emberek között, és célja, hogy a már létező, és ha lehetséges, a még fel nem merült problémák elemzése tényekre alapulva valósuljon meg. Ugyanakkor vezetőként legalább ilyen fontosnak tartja az elemzői attitűdöt időnként a háttérbe szorítani és aktív cselekvéssel megugrani a „lehetetlent”. 

Csaba hisz abban, hogy amilyen mértékben felfedezi az erkölcsöt az ember, úgy válik a saját szakterületén egyre szabadabbá és képzettebbé — de leginkább: emberré.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.