2015. november 13., péntek

AZOK A SZEGÉNY ERDÉLYI MAGYAROK...

ORDÍTOK BLOG
Szerző: Edgar Swan 

Nem csak az időjárás verőfényes, hanem a hangulatom is. Jó volt sokszáz kilométeren át úgy utazni, hogy nincsen kátyú, az utak minősége hibátlan, a sávok szélessége megfelelő. 
A városok szélén gombamód szaporodnak az óriási ipartelepek, építkezések zajlanak, üzemek, gyárak épülnek. A közvilágítás példás, az útjavításokat úgy sikerül megoldani, hogy bár az esti órákban is dolgoznak a szakemberek, de a közlekedésben ez minimális fennakadást okoz, sok helyen még minimálisat sem. 
Igaz, láttam félbemaradt lakóházakat és szemmel láthatóan szegény településeket, de még az országútról bepillantva a portákra is egyértelmű volt: az emberek mindent megtesznek a boldogulásért. Az udvarokban kukoricagórékban betárolt temény, kapirgáló tyúkok, szőlővel befuttatott lugasok, kazalban széna, szalma. Mivel éppen este mentünk keresztül ezeken a falvakon, láttuk a hazafelé tartó teheneket. A család biztosan nem zacskós tejből készült kakaót iszik. Szerényen, de látható módon nem beletörődve a nincstelenségbe, hanem szorgosan élik a falvak az életüket.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.