2015. november 30., hétfő

MIÉRT NINCS MÉG BÖRTÖNBEN SZILVÁSY GYÖRGY?

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD

Szerző: nickgrabowszki


Négy és fél éve nagy port vert föl, hogy egy szombat hajnalban őrizetbe vették Szilvásy György korábbi kancellária- és titokminisztert, az államtitokká minősített ügy pere a napokban indult újra.
Nem ez az egyetlen eset, hogy a szocialista kormányok volt tagjai  hatósági önkény áldozatává esnek. Maga Szilvásy például három ügyben is bíróság elé került, amelyből kettőben már jogerősen felmentették. A bírósági döntések és az ügyek ismerete alapján aligha lehet kérdéses, hogypolitikai célzatú koncepciós eljárások áldozata lett.
Szilvásyt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ügyészsége három ügy miatt is bíróság elé hurcolta.
  1. Előbb az UD Zrt. ügyében, ahol lehallgatott telefonbeszélgetések felvételét osztotta ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának, majd árnyék-titkosszolgálatnak nevezte a fideszes biztonsági céget.
  2. Aztán egy kémkedési ügyben került bíróság elé; az ügyészség szerint a magyar gazdaságot akarta volna kiszolgáltatni az oroszoknak.
  3. És a kettő között még megvádolták azzal is, hogy nem fizetett ki 30 facsemetét, illetve hamisan tanúskodott erről.
Az utóbbi ügy, mint cseppben a tenger, mutatja meg leginkább, hogy politikai koncepciós ügyekről, pitiáner bosszúvágyról, hatósági-hatalmi önkényről volt szó. Ha ugyanis közköltségen jutott volna facsemetékhez, akkor vádlottként kellett volna megjelennie az ugyanebben az ügyben megvádolt Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár perében, ám csak tanúként hallgatták meg...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.