2015. december 19., szombat

AZ ELSŐ KARÁCSONY HATÁRÁTKELŐKÉNT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tücsök
2015.12.19.

„2011. december közepén költöztünk a tengerentúlra a férjemmel és a cicánkkal. Tudtuk, hogy ez „A” költözés, és bár úgy jöttünk el, hogy ez a távoli ország lesz innentől kezdve az otthonunk, túl sok holmit nem hozhattunk magunkkal. A családdal odahaza még tartottunk egy gyors elő-karácsonyt, majd zokogva búcsúzkodtunk, aztán felültünk a repülőre.
Az óceán túlpartján egy gyönyörű felhőkarcolóban várt egy csodaszép lakás, mindössze egyetlen apró szépséghibával: tökéletesen üres volt. Mikor megérkeztünk a hat darab bőrönddel és a cicussal, meglepődve tapasztaltuk, hogy az egy hálószobás, kb. 40 négyzetméteres lakás is milyen hatalmas tud lenni, ha üres. A beépített konyhabútor és a mosógép volt az egyedüli felszerelés.
Ünnepi ügyintézés
Mivel az új munkahelyemen január 2-án kezdenem kellett, a férjemmel együtt lényegében ügyintézéssel töltöttük az összes munkanapot a 2011-es hátralévő részében.
Ügyintézés alatt értsd például helyi iratok, társadalombiztosítási szám beszerzését, bankszámlanyitást, stb. Tehát semmi időnk nem volt arra, hogy mondjuk komolyabb bútorokat vegyünk.
Mivel még nem ismertük a helyi viszonyokat, azt sem tudtuk, merre induljunk például fenyőfáért, stb. Azért szerencsére a házunk előterében volt egy szép nagy közös karácsonyfa, ahol azért sikerült szép képeket készítenünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.