2015. december 13., vasárnap

EGÉSZSÉG-ÜGYÜNK

ALMÁS BLOG
Szerző: Almás
2015.12.12.




A menekült ügy felturbózásával gyűlöletkeltő politikájával a kormány sok napirenden lévő súlyos társadalmi problémáról igyekszik elterelni a figyelmet. Ám azok mint felizzó vulkán ismét és ismét előtörnek, mert a gondok naponta gyűlnek és egymásra rakodnak Ez tapasztalható többek között az egészség ügyben. Különböző fórumokon szinte naponta sok szakmabeli és más hozzáértő ember elmondja, felsorolja a bajokat. A kormány sok milliárdot vont el a költségekből miáltal nincs megfelelő felszereltség, az orvosok és ápolók színe java hagyja ott a kórházakat elvándorol más országokba, hosszú hónapokat kell várni a betegeknek egy vizsgálatra a soronkívüliség pedig 30-35 ezer forintba kerül.
A közvélemény kutatások szerint a lakosság most már szívesen fizetné a háromszáz forintos vizit és kórházi napidíjat mint adott esetben a 30-35 ezret a vizsgálatért. Érthető és világos. Tehát beigazolódott, hogy helyes volt a Gyurcsány kormány törekvése 2008-ban a reformok bevezetésére, amely többek között a 300 forintos díjakat tartalmazta.


A reform kezdeti lépései gyorsan hozták az eredményeket. Pozitív lett a tb-kassza egyenlege, javult a kórházi ellátás, és rendelet szólt arról, hogy a befizetett díjak hány százalékát kell a kórházi dolgozók bérének emelésére fordítani. Nos, ezt a Fidesz által kierőszakolt 2008. tavaszi népszavazás meghiúsította. Hogy is volt?

Mit jelent hát végül is a vizitdíj és a kórházi napidíj? Azt jelenti, kedves Barátaim, hogy kétszer fizetünk ugyanazért! Ez olyan, mintha egy színházba befelé és kifelé is jegyet kellene váltani. Higgyék el, máris sokan vannak - és ahogy elnézem a gazdaság fejleményeit, egyre többen lesznek - azok, akik nem tudnak kétszer fizetni. Ez azt jelenti, hogy nem mennek orvoshoz, nem gyógyulnak meg, és a végén nem lesznek munkabíró emberek: az államra fognak szorulni...” Mondta többek között Orbán Viktor 2008 február 13. - án elmondott reform ellenes kampánybeszédében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.