2015. december 15., kedd

HA LÁNYAINK UNOKÁKAT ELLENEK

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Doktor Proszekútor
2015.12.15.


Mint tudjuk, Orbán szerint a hazai politikai élet nem a női politikusoknak való. Lényegében hasonló államférfiúi mentalitást tükrözött Kövér László minapi megszólalása is a nők általa elképzelt szerepéről. A női nem igazi önmegvalósítása szerinte, nem más, mint hogy unokákat szüljenek.  (Az öregecskedő házelnökünket elnézve, mondhatott volna már akár dédunokákat is.)
 Persze lényegében mindketten csupán Varga István, KDNP-s képviselő korábbi magvas gondolatait ismételték meg arról, mi is a dolga egy öntudatos magyar nőnek a NER rendszerében: "...a nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar… majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni"
 De Varga képviselő úr mondta azt is, miszerint: „Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".
 Szóval Kövér László nem talált ki semmi újat, semmi meglepőt, amikor arról beszélt, hogy „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”
 Szép gondolat ez, talán még egy díszes falvédőn is jól mutatna, legfeljebb kissé versesebb formában kéne előadni. Hasonlóképpen ahhoz, mint pl. "Ki az urát szereti, jó ebédet főz neki!" "Nékem olyan asszony kell, ha beteg is, keljen fel!" "Az én uram a legjobb ember, csak szülnöm kell, akkor nem ver!"
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.