2015. december 31., csütörtök

MILYEN VOLT 2015? - AHOGY A HVG PUBLICISTÁI LÁTJÁK (1. RÉSZ)

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2015.12.30.



Könnyű lenne a címben föltett kérdésre egy szóval válaszolni, kettővel se volna nehéz, de ebből még nem tudjuk meg, hogy milyen is volt ez az év, milyen volt a karaktere. Hogy ehhez közelebb jussunk, szerzőink a jellegzetességekből válogattak oly módon, hogy egyes kategóriákban, személy- és jelenségcsoportokban keresték azt, ami a legjellemzőbb, legnagyszerűbb volt az esztendőben.

Az év ellensége

Mindenki tudja, hogy idén ki volt a főellenség, ha máshonnan nem, hát az óriásplakátokról, a nyilatkozatokból, a kommentekből. Tudjuk jól, kiktől kellett az országot megvédeni. De mit tudunk róluk?

Bigott vallásos népek, lepergett róluk a felvilágosodás. Keményen hímsoviniszták, meg vannak győződve, hogy a nő dolga a szülés. Nem tudnak európaiul, ordítva beszélnek a mindenki másnak érthetetlen nyelvükön, mintha élveznék, hogy a köcsög idegen nem érti. Hülyén öltözködnek. Teleszemetelik az utcákat, mintha nem lenne elég szemétgyűjtő. Képesek közterületen végezni a szükségüket, mintha nem volna elég nyilvános vécé. Rohadtul el vannak telve magukkal a régi nagyságuk miatt, ami senki mást nem érdekel, úgy járnak-kelnek, mint akinek apja gatyájából szabták a mellényét, de manapság nem értenek semmihez a mobilozáson kívül. Ami szakképzésük és felsőoktatásuk volt, azt is szétverték már. Kultúra nuku, imádják, ha egy igazi férfias főfaszi, persze a sajátjaik közül, keményen bánik velük, és magasból tesznek az emberi jogokra, az olyan buzis, dekadens, norvégos dolog. Halálosan meg vannak sértődve a Nyugatra, de mivel annyi bűnt követett el ellenük a történelem során, elvárják, hogy adjon nekik pénzt. Sokat. És ne kelljen dolgozni érte. Mert az nekik jár, efelől nincs kétségük, és erőszakosan hirdetik, ahol csak tudják. Viszont a kőkemény nemdolgozásukkal magyar munkahelyeket veszélyeztetnek. Itt az ideje, hogy ne rontsák a levegőt közterületeinken, és elhúzzanak a jó büdös p...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.