2015. december 1., kedd

ORBÁN KÖZTÖKÖN RÚG MINDENKIT

HUPPA.HU - ELLENSZÉK
Szerző: Simay E. I.


Orbán Viktor a törökországi menekültpolitikával kapcsolatos konferencia előtt azt mondta, hogy inkább fizet, mint betelepít. Után azt mondta az MTI tudósítása szerint, hogy a „zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat”. A helyzet tehát jelenleg úgy néz ki, hogy vagy nem védte meg az álláspontját, és akkor mire az aláírásgyűjtés. Ha pedig megvédte, akkor kezdhetünk aggódni és kuporgatni?
Az utóbbi esetben ugyanis a kormány legfeljebb kommunikációs hasznot zsebelhet be azt illetően, hogy „lám-lám, az EU megijedt a magyar aláíróktól”. Amely ijedelemre aligha van oka.
A kvótát ugyanis el lehet utasítani, de az nagyjából az öntökönrúgás esete. Orbán Viktor és az ország számára egészen biztosan az. A rúgástól az egyik golyó azért repül el, mert egy megállapodást lehet ratifikálni, vagy nem ratifikálni. Az utóbbi esetben ki lehet állni egy hordóra üvölteni, és még azt is el lehet érni, hogy pogromok szerveződjenek. S nagyjából ennyi. A menekülteket, az ő fizikai, biológiai valójában ez igen kis mértékben érdekli. Pontosan annyira, hogy amennyire kerítés sem érdekelte. Mert az, aki szerint a kerítés megállított bárkit is, az tegye fel magának, valamint orvosának és gyógyszerészének a kérdést: miért hiszi, hogy a horvát határtól stikában Hegyeshalomra buszoztatott menekült kevésbé menekült, mint az, akit a Keleti pályaudvarhoz halmozott korábban a kormány? Demonstratív megfélemlítési célból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.