2015. november 28., szombat

KINEK JÓ A BAZI NAGY ROKKANTBIZNISZ?

KAROSZ HÍRADÓ
Szerző: KAROSZ 


Rétvári Bence fiatal államtitkár már 29 évesen a bársonyszékbe kerülve nagyon hihetően próbálta előadni a kormány kommunikációs érveket, miért is jó az, ha a rokkantak is „dolgoznak”, a munkavégzéssel pedig majd hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak”.
Régebben hasonló gondolatokat fogalmazott meg Soltész Miklós államtitkár is, aki a megváltozott munkaképességű személyek ellátórendszerének átalakítása mellett kardoskodott azzal az érvvel, hogy a rokkantak túl sokan (a kormány szerint 964 ezren) vannak, miattuk fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer. Ez a teória mára már megdőlt a hamis kormány-kommunikációról mert
kiderült, hogy még a 200 ezer főt sem éri el az aktív korú rokkantak létszáma! 

Jelenleg már, csak kb.180-190 ezerre tehető azoknak a megváltozott munkaképességű személyeknek a száma, akik valamiféle segélyes pénzellátásban részesülnek. Közülük, kb. 80 ezer fő a maximum 3 évig folyósítható rehabilitációs ellátást kapja, mely mindössze 27-34 ezer Ft/fő/hó összegű pénzellátást juttat a súlyos betegek számára, akik közül egyre kevesebb érintett számára biztosít munkát az állam.

ITT OLVASHATÓ


I

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.