2016. január 30., szombat

ÁLSZENT CÖF-CÖKA

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektor Professzor
2016.01.30.


Mint tudjuk, 15 embert mentett fel a Veszprémi Törvényszék a vörösiszap perben, bűncselekmény hiányában. Na, most ehhez képest a CÖF-CÖKA egy nappal később kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy „fontosnak tartaná, ha jogorvoslati eljárás keretében tisztáznák, hogy az ítélet valóban törvényes és megalapozott-e.”. Írták ezt, holott nyilvánvalóan tudták, az ügyész valamennyi vádlott terhére nyomban fellebbezést jelentett be. Vagyis a jogorvoslati eljárás törvényes folyamata már elindult, mielőtt a CÖF-CÖKA felhívása erre nézve megtörtént volna.

Ráadásul az sem világos, miért a feltételes módú fogalmazás a részükről, miszerint „fontosnak tartaná”. Akkor már miért nem úgy fogalmaztak: fontosnak tartja!

A CÖF-CÖKA azt is kihangsúlyozta, miszerint „A Civil Összefogás Fórum a jogállami alapelveket messzemenőleg tiszteletben tartó szervezet, ezért respektálja a bírói függetlenséget. Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy a CÖF-CÖKA támogatói közül több százan fordultak felháborodásukat hangoztatva a felmentést kimondó ítélet kapcsán.”

Igen ám, de ha a CÖF-CÖKA valóban a jogállami alapelveket messzemenőleg tiszteletben tartó szervezet lenne, és tényleg respektálná a bírói függetlenséget, akkor abba sem szólna bele, hogy helyénvaló–e egyáltalán valamiféle jogorvoslat az ügyben. Tudniuk kéne ugyanis, hogy az is az igazságszolgáltatásra tartozó szakmai kérdés, miszerint a megalapozott fellebbezési nyilatkozat feltételei egyáltalán fennállnak-e.

De hát a CÖF-CÖKA nem is titkolja a kilógó lólábat. Vagyis azt, hogy „ugyanakkor” a több száz felháborodott miatt tartotta fontosnak belekotnyeleskedni az igazságszolgáltatás menetébe...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.