2016. január 13., szerda

FIAKRÓL ÉS APÁKRÓL , AVAGY CSAK KIJÖTT BELŐLEM...

MAGYARIDIÓTA BLOG
Szerző: magyaridióta
2016.01.12.


1) nem, mi magyarok nem vagyunk ennyire jók. van egy-két magyar, aki ennyire jó (? - ld. később), a többiek meg azzal áltatják magukat, hogy mi magyarok ennyire jók vagyunk.

2) az, hogy valaki a világon (Európában, a saját városában vagy utcájában) a legjobb(ak között van), elismerésre méltó. de ez inkább érdekesség csak, csoport önigazolásnak nem jó.
3) jó lenne, ha mi, magyarok jók lennénk valamiben. de amiben jók vagyunk, az legtöbbször valójában rossz. talán a nyelvünk, meg a humorunk ér valamit (sokat), de leginkább azokat sem magunknak, hanem az eleinknek köszönhetjük.
4) rendkívül felemelő lehet, hogy van egy-két ezer értelmiségi, aki elborzad azon, hogy milyen szörnyű honfitársai vannak. kérdés, ez az egy-két ezer ember akar-e ezen változtatni vagy megelégszik a szörnyülködéssel. félek, leginkább ez utóbbi a jellemző.
5) ha változtatni akarnánk, akkor sok mindent másképp kellene szemlélnünk. ilyen például a tagadás büntetése. senkinek nem lesz jobb attól, ha büntetjük a holokauszttagadást, ha büntetjük a kommunista bűnök tagadását, ad absurdum: ha tiltjuk egyes önkényuralmi jelképek használatát.
6) ha változtatni akarunk, akkor a legelső tudás, amit át kell adnunk, hogy nem alázunk meg másokat. hogy nem kínozzuk a másik embert sem fizikálisan, sem verbálisan, sem lelkileg. ez a tudás szorosan összefügg a lelkiismeret létével, "alkalmazásával"...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.