2016. január 2., szombat

KIHEZ BESZÉLT ÁDER JÁNOS?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVATHNÓRA
2016.01.01.


A köztársasági elnök, a maga zordon módján újfent csak közhelyekkel köszöntötte az új évet. Egy gondolatot érdemes kiemelni belőle: „Legyen 2016-os cselekedeteink vezérlő elve a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat. És legyen a mi iránytűnk: a szeretet.”

Legyen! Szerencsére tavaly is rengetegen megmutatták különböző civil szervezetek kötelékében, vagy éppen magánemberként, hogy épp a kormány retorikája ellenében képesek megértő szándékkal, őszintén, jóakarattal segíteni azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Köszönjük nekik. A kormány viszont nem hogy nem köszönte meg nekik, de egyenesen Soros-bérencek bélyegezte őket. Egytől egyig. Cserébe a kormány maga vajmi keveset vonultatott fel az Áder által felsorolt értékekből 2015-ben. Sem alázatot (lásd Lázárt, Kósát vagy Kövért), sem jóakaratot (mondjuk a menekültek elleni kampány, vagy a gyermekéhezés felszámolásáról szóló civil program és a munkavállalók bérkövetelésének teljes ignorálása), segítő szándékot meg aztán pláne nem mutattak. Mégis mit várhatunk tőlük ebben az évben?

Kevéssé bíztató, hogy a magyar köztársasági elnök szerint a legfontosabb dolog, amibe ma kapaszkodhatunk, az a karácsony emléke, illetve a saját szeretetünk. Hol van ebben a képletben a gondoskodó állam, amely megteremti mindennek legalább az alapfeltételeit?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.