2016. január 15., péntek

MEGOLDÁS HELYETT PÉNZT KERESNI: AZ ORBÁN-JKORMÁNY 2015-BEN IS HOZTA A FORMÁJÁT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.01.15.



Ahogy már olvasóink is tudják, a Ténytár blog létrehozásának célja, a politikai szereplők szavainak kontrollján túl, hogy hallassuk saját hangunkat is a legforróbb témákban. Szakpolitikai elemzéseinket a különböző kormányzati intézkedésekről, ellenzéki javaslatokról, gazdasági és társadalmi jelenségekről írjuk.
Az új év tematikus évértékelő sorozatában ahelyett, hogy szubjektív listákat állítanánk össze saját írásainkból, inkább sorra vesszük azokat a témákat, amelyeket Ti a legérdekesebbnek találtatok. 
A tavalyi év hat legolvasottabb blogjának témái sajnos ma éppúgy érvényesek, mint megírásuk pillanatában. Arról írtunk, hogy sok szektorban már katasztrofális a munkaerőhiány, és aggasztóan áll össze Magyarországon a nyomoralapú társadalom modellje. Az egyetemek autonómiáját is teljesen megszüntették, de ez nem volt elég: 2015-ben hatvan szakot szüntetett meg a kormány.
Miközben Orbán évek óta ellógja kormánya legvállalhatatlanabb törvény,- és alkotmánymódosításainak végszavazásait, a Fidesz továbbra is mindent megtesz azért, hogy ne lehessen népszavazás a vasárnapi boltbezárásról. Az EU egyre kevésbé tolerálja a Fidesz mutyipolitikáját, végre feltűnt nekik is, hogy milyen feltűnően drágán épülnek nálunk a dolgok.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.