2016. január 1., péntek

PAUL LENDVAI ESETE A CUKOR KREMLLEL

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.01.01.


Jogi képviselőnk az intenzív osztályról üzente meg, hogy egyetlen jelzőt sem talált elfogadhatónak azok közül, amelyeket Lánczi Tamással kapcsolatban nyújtottam be neki véleményezésre. Pár nappal ezelőtt a kormány vasökle írta azt, hogy :
 "Megsértenek és gyaláznak mindenkit, aki nem igazodik a mérhetetlenül nagyképű fővárosi ganéelithez. Ha valóban diktatúra lenne itt, Révész meg Dés teteme már rég az Andrássy – bocsánat, Népköztársaság – úti lámpavasakon lifegne. Egyetlen díszük, mint a mérget csepegtető árulóknak, a kolumbiai nyakkendő lenne." 
(aki esetleg nem tudja mi az a kolumbiai nyakkendő... szóval, amikor valakire eléggé neheztel egy másik valaki, előfordulhat, hogy elvágja annak a torkát, de úgy, hogy az annyira bibis lesz, hogy a keletkező lyukacskán át lehet húzni a nyelvecskét)

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Cukor Kreml ismertetője (Port.hu)

    Oroszországban rend és béke van. A Nagy Fal távol tartja népünk külső ellenségeit: az átkozott kiberpunkokat, a képmutató katolikusokat, az eszement buddhistákat, a dühös muzulmánokat, a sátánistákat, a szodomitákat, a förtelmes metamorokat, az Istentől kapott alakjukat váltogató farkasembereket, a megaonanistákat. Népünk belső ellenségei azonban továbbra is folytatják átkozott tevékenységüket, ezért a cári titkosrendőrség a 2030-as években sem pihenhet, és az opricsnyikok ma is éjt nappallá téve dolgoznak, hogy hazánkat szóval és tettel tisztán tartsák. A hétköznapokat a társadalom minden szintjén bódulat hálózza be: a Kremlben, a Titkos Prikázban, a nagyvárosokban és vidéken is, mindenki álmokban, vallási rituálékban, közhasználatú drogokban és mesékben keresi a megnyugvás pillanatait. Minél mélyebb a tompaság, álom, annál nagyobb a boldogság, s a béke.

    Az előadás ennek a homályban élő társadalomnak adja a keresztmetszetét, amiben múlt, jövő, valóság, álom, tény és sugallat végérvényesen összekavarodott.

    A KAMRA (Katona József Színház) előadása

    További kritikák, ismertetők a darabról:

    Cukor Kreml - Kovács D. Dániel rendezése a Katonában
    (szinhaz.hu)


    Kiss Csaba Bendegúz: Keleti zárás - Kritika: Vlagyimir Szorokin: Cukor Kreml c. darabjáról (Katona József Színház)

    Cukor Kreml - Szorokin Oroszországa a Kamrában (Magyar Narancs)

    Csatádi Gábor: Ti csak nyaljatok! ...avagy nem nekünk kell itt gondolkodni!

    Kreml fehér fényben (Ványa bácsi blogja)

    Könyv:

    Vlagyimir Szorokin: Cukor Kreml - Gondolat, Budapest, 2008

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.