2016. február 2., kedd

JÖNNEK A TANERŐK: ÚJRA NAGY TÜNTETÉS LESZ A KOSSUTH TÉREN

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.02.01.

A képviselői vagyonnyilatkozatokon pörgött ma mindenki, de semmi extra nem derült ki: minden a legnagyobb rendben, csupa móka és kacagás az élet.
Számvetés
Vasárnap éjfélkor a Parlament honlapján közzétették a képviselői vagyonnyilatkozatokat. Az Index hősies munkával végignyálazta az érdekességeket csupán helyenként tartogató pénzügyi vallomásokat. Itt szépen össze is szedték táblázatosan, melyik képviselő mit vallott be, itt meg csináltak egy toplistát.
Ha sok kirívó dologra nem is leltek a szemfüles keresgélők, azért ebben az évben is akadt némi csemege.
A teljesség igénye nélkül azért magunk is szemezgettünk a leginkább tetszők közül: képzeljék, a Fidesz híressé vált listázója állítólag remek (?) kis CD-gyűjteménnyel rendelkezik, ám valami történhetett, mert szegény Kubatov 2015-ben nem vett, nem cserélt és nem is kapott egyetlen lemezt sem, így – ha minden igaz – épp annyi lemezipari terméke van, mint tavaly. De megtudhatjuk (végre), mennyit ér L. Simon László neve, Révész Máriusz hogyan állt ingatlancápának, vagy mennyit is ér Szelényi Zsuzsa bizonyára csodákra képes telefonja.
De nem minden ám a pénz. A vagyonnyilatkozat nem arra van, hogy fillérre pontosan elszámoljanak a képviselők a szerzett javaikkal, hanem inkább afféle vallomásos lírázásra: Novák Előd például idén sem volt rest feltüntetni, hogy kizárólag magyar állampolgársággal rendelkezik.
ITT OLVASHATÓ

13 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.