2016. február 15., hétfő

ORBÁN SZERINT EGYRE TÖBB PÉNZ JUT AZ OKTATÁSRA - MI IS SZERETNÉNK EBBEN A VALÓSÁGBAN ÉLNI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.15.


Ma napirend előtt mutatott irányt az országnak a miniszterelnök. Vagyis mutatott volna, ha az embereket jelenleg leginkább foglalkoztató kérdésben, a közoktatáséban, nem csupán annyit mondott volna, hogy folytatják a tárgyalásokat, és az ellenzéki kérdésekre nem csupán annyival reagált volna, hogy elkeni a tiltakozók mondanivalóját azt állítván, béremelést akarnak. Ugyanis tárgyalásokat a kormány lényegében saját szervezeteivel folytat, ahová a tiltakozókat jóformán meg sem hívták, a tiltakozók követelései pedig az Orbán által állítottal szemben nem a béremelésről szólnak. Hogy mennyire nem, arról tanúskodik a minisztérium ma kiszivárgott belső tájékoztatója, amely nem is említi a béremelést a tanárok követelései között.

Az egészségügyi dolgozók, Orbán szerint, megkapták a béremelést. A miniszterelnök kijelentette: „Az ország elment a határokig, ennél nagyobb béremelések nem lesznek a kormányzati szektorokban”. Orbán tehát azt mondja, egészségügyi dolgozók nem kaphatnak annál nagyobb béremelést, mint amit már megkaptak.

Ez csak azért vicces, mert tegnap derült ki, hiába ígérte tavaly azt a kormány, hogy 40 ezer ápolónak, 18 ezer orvosnak nőni fog a fizetése, a szakorvosok továbbra is minimálfizetést kapnak, az egészségügyi államtitkár pedig ezt utólag is letagadja. Az igazság ezzel szemben az, amit az egészségügyi dolgozók szervezetei állítanak: hiába a kormánypropaganda, nem történt béremelés az egészségügyi szektorban, sőt sok helyen még a ki nem fizetett pótlékokat sem kapják meg utólag. De tudjuk azt is, hogy január elsejétől eltörölték a pedagógusok bérének minimálbérhez való kötését, ami azt jelenti, számos tanár nem kapott fizetésemelést most...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.