2016. március 5., szombat

A KEDVES VEZETŐVEL AKARSZ-E EGY HŰRON PENDÜLNI?

JEHU BLOGJA
Szerző: jehu
2016.03.05.

Mert Ő szeret: mondhatni, egyik kedvenc foglalatossága az egy húron pendülés. Bárkivel, aki hajlandó – és ezt büszkén vállalja is. Valószínűleg pendülés-ügyben sem tudja pontosan, mit is mond.
Azokat, akiket a Történelem Ura – legyen ő/az akárki-akármi, vagy éppen menjen valahová – kiválaszt, gyakran a közmondások, szólások iránti rajongásukról lehet megismerni. Számos kiválasztott szeretett népi igazságokat mondani, amelyekben megnyilvánult tőschgyökeres voltuk  - s ilyen gyökeresekkel ki merne vitatkozni?
Abból, hogy valaki szereti a közmondásokat, szólásokat, még nem következik, hogy ismeri jelentésüket is. Sebaj! – az igazán kiválasztottak elég hosszú ideig uralkodnak ahhoz, hogy mindennek ők adhassák meg a jelentését. Még pár év, és Magyarországról a tradicionális, konvencionális magyar nyelv teljesen kiszorul, helyét átveszi az orbáni újbeszél. Ha ez megtörténik, az emberek nem tudnak többé érdemben kommunikálni egymással. Orwell előre látta a fejlődésnek ezt az irányát, s végkifejletként a csak mechanikus hangképzésre alkalmas kacsabeszél meghonosítását jövendölte.
A mi Kedves Vezetőnk nem ma kezdte a pendülést, rutinja van benne. Ám úgy látszik, Seehoferrel, a bajor miniszterelnökkel – akivel, állítólag, nem Merkel ellen pendültek össze – különösen jólesett neki:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.