2016. március 19., szombat

EZÉRT BUKIK MEG CSÚNYÁN ROGÁN TÓNI LAKÁSLOTTÓJA

MENTÁLIS DEFICIT
Szerző: Szárnyathy Géza
2016.03.18.



Lehet sziszegni, hogy már megint mutyi, meg lehet sopánkodni, hogy jaj most majd a lakáslottósok lépnek le a lével és basszák át az embereket tucatszám. Valójában azonban tök mindegy. A nok (nemzeti otthonteremtési közösség) mindettől függetlenül egy újabb kísérlet valamire, ami máshol működik, de itthon nem fog.
Azért nem, mert az efféle sztorikhoz - összeállunk és majd jól finanszírozzuk a saját bizniszünket - kell néhány dolog, ami itthon nem divat, nem is volt sose. Mondjuk hagyomány. Nem olyan értelemben, hogy megemlékezünk a mohácsi csatáról, hanem pénzügyi területen kialakult hagyomány. Ami Magyarországon nem jellemző.
Ahol még mindig ótépéhitelt vesznek fel az emberek, ott meg sem értik még a tizedét se annak, hogy miről szól egy alternatív konstrukció. Majd aláírják, tolják be a pénzt és ha három év múlva nem lesz lakás, akkor jön a hiszti, hogy akkor kérem vissza a pénzt. Csak hát azt ugye nem fogják odaadni, csak majd ha az egész nok befejezi a működést, vagyis vagy tíz év múlva. Jönnek majd a tüntetések, ordítozások és anyázások, hogy visszajött a Tarsoly Csaba és lopja a pénzünket.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.