2016. március 15., kedd

HABOND, A KELET-EURÓPAI KÉM?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.03.15.


Nem szeretnék Ian Fleming brit író babérjaira törni, de egy híres/hírhedt nem közszereplő kapcsán merült fel baráti körben a minap, hogy őfelsége és udvartartása kinek a kapcsán teheti meg azt, hogy teljesen legálisan hazudhat egy személy kormányzati kapcsolatai vonatkozásában és teljesen legálisan juttatthat fedett számlákon pénzt az embernek? Ki az, aki lenyomozhatatlan rendszámú furgonnal furikázhat és úgy lehet ott bármilyen hivatalos és védett helyszínen tartott eseményen, hogy nincsen hivatalos udvari státusza? Hát, bizony, nem tűnik teljesen hollywoodi mesének az, hogy ez a valaki "Őfelsége titkosszolgálatában" lehet "magányos ügynök", sőt, ebben a társaságban valakinek eszébe jutott az egyik legrégebbi Fleming-alkotás címe, az "Oroszországból szeretettel" is, majd valamiért a "Casino Royale" című film is szóba került, de még ezek értelmezése nélkül is érdekes sztori ez, ugye?

Történt egyszer, hogy megkérdezték őfelségét milyen kapcsolat fűzi a regényekbe illően titokzatos főszereplőnkhöz, aki azt mondta, hogy nem szerepel az állam fizetési listáján, és az általa vezetett államnak megvannak a maga szabályai, kapcsolatokat szerződés alapján lehet létrehozni. 

Aztán egyszer megkérdezték őfelsége propagandaminiszterét is, aki csak annyit mondott titokzatos emberünkről, hogy minden politikus számára vannak olyan emberek, akik segítik tanácsokkal észrevételekkel, és nem titok az sem, hogy főhősünk nem csak őfelségének, de az udvartartásnak is szokott tanácsokat adni.

Őfelsége kancellárja csak annyit mondott, hogy Ismeretségi alapon szokott főhősünkkel konzultálni.

Őfelsége polgármestere is mesélt erről a titokzatos zseniről, aki azt találta mondani, hogy ő évente kétszer hallgatja meg nagyszerű tanácsait, és aki nem fogyatékos, az már felismerhette a tényt, hogy őfelsége és az ő körülötte szerveződött közösség ismeri főhősünket.

Ennek ellenére a napokban őfelsége udvarának nyolc minisztere is cáfolta, hogy köze lenne a mi kelet-európai duplanullahetesünkhöz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.