2016. március 28., hétfő

ÍME, AZ 1994-ES ORBÁN VIKTOR - HOVÁ TŰNT?

POLDI BÁCSI MEGMONDÓJA
Szerző: Poldi bá
2016.03.28.


Meg lehet ezt úszni személyi torzulás nélkül, hogy valaki a hatalom közelébe kerül? - kérdezte Kepes András Orbán Viktort 1994-ben.
A műsor a Desszert című csevegős műfajú produkció, amelynek egyik 1994-es adását a húsvéti ünnepek alatt ismételte meg a közszolgálati M3 csatorna.

Nagyon érdekes adást láthattunk, amelynek a jelenlegi miniszterelnök (akkori liberális ellenzéki politikus...) mellett Bojár Gábor fizikus, menedzser és Mészöly Kálmán labdarúgó-mesteredző volt a vendége.

Tehát 1994-ben járunk, Orbán Viktor még igazolt labdarúgó (a MEDOSZ Erdért játékosa), de délutánonként már sok dolga van, ezért egy szakember külön foglalkozik vele délelőttönként, amiben nincs sok köszönet, hajtja őt rendesen a salakon. Szerény, önmagáról láthatóan kedvező képet mutatni igyekvő, szimpatikus fiatalembert ismerünk meg ebben az Orbán Viktorban, aki csak nyomokban emlékeztet a maira. Akkor még sokkal gyorsabban beszélt, jóval zártabban ejtette ki az "á" hangot, érződik vidéki származása. Kepes András rendkívül finoman szóba is hozza azt a kényes témát, hogy milyen motivációt jelent a vidékről "felkerülők" számára a közeg, ahonnan jöttek, a bizonyítási kényszer.

Ezt a kérdést O.V. ma már sokkal ingerültebben utasítaná vissza, akkor enyhén kimért, de nagyon határozott hangon határolta el magát az ilyesfajta felosztástól. Ugyanakkor megtudhattuk, hogy szülei azt tűzték ki célul: ő legyen a család első, egyetemet végzett tagja. Politikusi pályára tévedését édesapja már nem nézte jó szemmel, hiszen kitaníttatták őt, rendes szakmát adtak a kezébe, az lett volna a családi elvárás, hogy a diploma átvétele után kezdjen el dolgozni, menjen el ügyvédnek, élje a rendes emberek életét...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.