2016. március 13., vasárnap

KAPUZÁRÁS: A FÉRFI MEGCSAL, A NŐ BUNGEE JUMPINGOL

EZ + OZ
Szerző: Rádi Mónika
2016.03.13.


A férfi fiatalabb társat keres, míg a nő táncleckéket vesz. Erről szólna a kapuzárási pánik? Nagy Judit pszichológus szerint a kapuzárási pánik bonyolult, összetett folyamat. Míg a serdülőkorról, vagy a babavárásról tucatnyi cikket, könyvet olvashatunk, addig a kapuzárásról és az arra való felkészülésről nagyon kevesen írnak. Szakemberünk a cikkben kitér arra, hogyan alakítsuk a testünket és elménket ezekhez a változásokhoz. Véleménye szerint a kapuzárást nem negatív dologként kell megélni, hanem az életünk részeként.
Amikor közeledünk az 50-es éveinkhez, megváltozunk nemcsak testileg, hanem mentálisan is. A pszichológus ezt az állapotot ahhoz hasonlítja, mint amikor belépünk a kamaszkorba. Ugyanúgy, mint akkor, most sem értjük, mi történik velünk. Érzékennyé, türelmetlenné válhatunk, néhány negatív viselkedési jegyünk felerősödhet. A legtöbben megijednek attól, hogy már nem tudják úgy élni az életüket, mint eddig, és megpróbálják egy utolsó hajrában bepótolni azt, amiről úgy érzik, hogy lemaradtak.
Amikor a nő kisbabát vár, rengeteg tanulmányt, cikket olvashat róla, felkészítő tanfolyamok is vannak. Azonban sehol nem készítik fel az embert a kapuzárásra! Ilyenkor megváltozik az ember hormonháztartása, az étkezési szokásainkat is ehhez kellene igazítanunk. Gyakran elhízunk, álmatlanságban szenvedünk, mert nem tudjuk, hogyan alakítsuk a testünket és elménket ehhez a változáshoz – magyarázza dr. Nagy Judit.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.