2016. március 15., kedd

MÁRCIUS 15, A TANÁROK NAPJA

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS
Szerző: CD
2016.03.15.


Március 15-én, délután 3 órára hatalmas tüntetést szerveztek a pedagógusok. A Tanítanék Mozgalom kezdeményezéséhez több mint 70 civil szervezet illetve szakszervezet csatlakozott. Az eső és a hideg szél ellenére a rendőrség tájékoztatása szerint közel 30 ezer ember vonult végig a Hősök terétől egészen a Kossuth térig, hogy így tiltakozzanak a közoktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt. A tüntetés azonban nem csak az oktatásról szólt, hanem az egészségügyről is. A fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária beszédében a magyar ápolók és egészségügyi dolgozók kilátástalan helyzetére hívta fel a jelenlévők figyelmét.
A tüntetés jelképe egyértelműen a kockás minta volt. Klinghammer István emlékezetes megszólalásában a tanárok megjelenését szidalmazva fogalmazott úgy hogy “pipa” ha a tévében azt látja, hogy “borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál.”
Szinte mindenkin láttunk valamit, ami kockás. A leleményesebbek az időjáráshoz alkalmazkodva még kockás esernyőt is kerítettek a tüntetésre.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.